Vineri, 27 Iulie 2007 - 05:30 AM Aleg.RO: Vrancea: Foști consilieri județeni acuzați de fals

Publicat de: Cristi CIUPERCĂ

AMOS News Profesorul Enache Mîndrescu, Raluca Avădani și Marius Văsîi sunt acuzați de fals în înscrisuri sub semnătură privată, transmite corespondentul AMOS News.

Consiliul Județean Vrancea contestă soluția Parchetului de pe lângă Judecătoria Focșani prin care foștii consilieri județeni Enache Mîndrescu, Raluca Avădani și Marius Văsîi au fost scoși de sub urmărire penală pentru acuzația de fals în înscrisuri sub semnătură privată.

CJ a formulat împotriva soluției procurorului, solicitând desființarea acesteia și reținerea cauzei spre judecată. Dosarul a primit termen pe 8 august la Judecătoria Focșani. Plângerea la Parchet a fost făcută imediat după scandalul de la CJ Vrancea atunci când liberalii au încercat să-l debarce pe Marian Oprișan de la conducerea instituției.

În acest sens, reprezentanții  PNL au racolat mai mulți consilieri județeni de la PSD pentru a putea avea o majoritate artificială. Conducererea CJ, după cum se arată în plângere, a considerat că prin declarația dată pe propria răspundere pe 10.08.2006 și depusă la secretariatul instituției cei trei au săvârșit infracțiunea de fals în înscrisuri sub semnătură privată.

De partea cealaltă, prim-procurorul adjunct al Parchetului de pe lângă Judecătoria Focșani, Luminița Dogaru a considerat că există o ordine cronologică a declarațiilor celor trei amintiți mai sus și în consecință i-a scăpat pe aceștia de răspunderea penală. Reamintim că potrivit prevederilor Legii 249/2006, care modifica și completa Legea 393/2004, consilierii județeni aveau obligația la acel moment să-și declare apartenența politică în 45 de zile.
Astfel, pe 19 iulie 2006 Raluca Avădani a dat o declarație că este membru PSD, documentul fiind înregistrat la Consiliul Județean pe 20 iulie 2006. Pe 28 iulie la secretariatul CJ este înregistrată o nouă declarație dată de Raluca Avădani, în fața notarului, și prin care arăta că ar fi membru PNL.

Declarația prin care aceasta avea să anunțe că este liberală era datată 17 iulie. Avădani a susținut, la fel ca și ceilalți că a fost forțată să dea declarație că e membru PSD. Situația este exact la fel în cazul lui Marius Văsîi, el plecând de la PSD la PD. Fostul inspector școlar general al Inspectoratului {colar Județean Vrancea, profesorul Enache Mîndrescu a dat declarație pe 17.07.2006 că este membru PSD, lucru care l-a susținut și în ședința Consiliului Județean din 2 august 2006.

Și el a reclamat presiuni atunci când a dat declarația că este membru PSD. De altfel aceasta a fost una din acoperirile pe care cei trei au folosit-o la Parchet. Totuși, problema se pune că nici Mîndrescu, nici Avădani, nici Marius Văsîi nu au spus concret cine a făcut presiuni asupra lor pentru a da declarație că sunt membri PSD. De asemenea, nici unul dintre ei nu a depus vreo plângere pentru a reclama acest lucru. Așa că, cel puțin la prima vedere, acoperirea este una extrem de subțire.

Acest aspect l-a reclamat și Consiliul Județean Vrancea atunci când a contestat soluția Parchetului de pe lângă Judecătoria Focșani: nu s-a făcut în nici un fel dovada că cei trei au fost forțați. Reamintim că de curând Judecătoria Focșani a mai admis o plângere împotriva soluției procurorului în dosarul în care liberalul Eduard Lambrino era acuzat de uzurpare de calități oficiale.

Magistrații au hotărât retrimiterea cauzei la Parchet, dar avocatul lui Lambrino, Dorin Filote a anunțat că va face recurs. Tot la Judecătoria Focșani se află și dosarul subprefectului Dragoș Mircea. Acesta din urmă a formulat însă cerere de strămutare și se așteaptă verdictul Înaltei Curți de Casație și Justiție pentru a se vedea unde se continuă procesul. Liberalii s-au ales cu aceste dosare după ce au încercat să-l debarce pe Oprișan de la conducerea CJ Vrancea.


(871 afișări)

 

Link-uri înrudite

· AMOS News
· Alte știri din sursa
AMOS News

· Alte știri de la Cristi CIUPERCĂ


Azi: Cea mai citită știre din sursa AMOS News:

Vrancea: Foști consilieri județeni acuzați de fals | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.52823686599731 seconds.