Joi, 26 Iulie 2007 - 05:27 AM Aleg.RO: Dorin Marian si Bogdan Olteanu - instrumente ale traficului de influenta pentru locuintele RA-APPS

Publicat de: Redactia Curentul

curentul

? Liberalii Bogdan Olteanu si Dorin Marian sunt vizati de ambasadorul Romaniei la Mexic, Manuela Vulpe, ca instrumente ale traficului de influenta pentru o locuinta a RA-APPS ? Cel putin asa reiese din corespondenta electronica a Excelentei Sale, publicata pe o pagina de internet ? Potrivit mesajelor trimise de Manuela Vulpe, diplomatia romana ascunde metode prin care persoanele "cu trecere" incearca sa beneficieze de tratamente preferentiale ? Intr-un mail adresat unei prietene din Ministerul de Externe, Excelenta Sa sustine ca va profita de vizita oficiala a delegatiei Romaniei in Mexic, condusa de presedintele Camerei Deputatilor, Bogdan Olteanu, pentru a afla noutati despre situatia imobilelor RA-APPS ? Dar Olteanu si ministrul delegat pentru relatia cu Parlamentul, Mihai Voicu, aflat si el in delegatia Romaniei la Mexic, nu sunt singurii liberali vizati de Manuela Vulpe! ? Intr-o serie de mesaje electronice, Excelenta Sa a incercat sa il convinga pe seful Cancelariei primului-ministru, Dorin Marian, sa vorbeasca cu premierul astfel incat acesta sa nu schimbe nimic legat de blocurile RA-APPS, unde ambasadorul are un apartament ? Daca Excelenta Sa a refuzat sa comenteze informatiile publicate pe internet, Ministerul de Externe nu a trimis o pozitie oficiala pana la ora inchiderii editiei .

Corespondenta electronica a ambasadorului Romaniei in Mexic, Manuela Vulpe, a fost publicata pe internet, iesind la iveala jocurile ascunse din cadrul diplomatiei. In tot acest timp, presedintele Camerei Deputatilor, Bogdan Olteanu se afla intr-o vizita oficiala tocmai in Statele Unite Mexicane, acolo unde ambasadorul i-a pregatit un program plin de activitati culturale. Cat timp noile informatii aparute pe www.spiritofromania.com, despre corespondenta ambasadorului Romaniei la Mexic confirma interesul acesteia de a obtine un tratament diferential pentru un apartament din Bucuresti, al RA-APPS, nu este exclus ca Manuela Vulpe sa faca presiuni in aceasta directie si in timpul vizitei delegatiei conduse de Olteanu.

In compania liberalilor

"Curentul" continua sa prezinte informatii din care reiese ca Manuela Vulpe, ambasador al Romaniei la Mexic, incearca sa beneficieze de "trecere" pentru obtinerea unui apartament al RA-APPS din strada Mihai Eminescu. Dupa ce a incercat sa apeleze la seful Cancelariei primului-ministru, Dorin Marian, printr-un schimb de mailuri cu acesta, Manuela Vulpe se afla in compania presedintelui unei Camere din Parlament, acolo unde se va intoarce legea prin care ar urma sa se acorde drept de preemptiune chiriasilor.

Pana atunci, Excelenta Sa a pregatit un program incarcat pentru Olteanu, care cuprinde inclusiv vizitarea centrului istoric al capitalei, deplasare la Palatul Artelor Frumoase, un spectacol de balet folcloric si vizita la muzeul Marinei. Din delegatia presedintelui Camerei Deputatilor face parte si liberalul Mihai Voicu, ministru delegat pentru relatia cu Parlamentul, si - culmea - nominalizat de Manuela Vulpe intr-unul din mailurile sale ca fiind omul la care va apela pentru problema cu RA-APPS-ul in cadrul vizitei din Mexic.

Se intoarce la Dorin Marian

Intre timp, Manuela Vulpe a continuat schimbul de mesaje cu seful Cancelariei primului-ministru, caruia i-a impartasit din detaliile organizatorice ale vizitei lui Olteanu, dar mai ales despre situatia apartamentului RA-APPS. "Ce poti sa imi spui de aceasta chestiune tu, care te afli in centrul decizional al guvernului? Imi vine sa urlu, gandindu-ma cate sperante mi-am pus in guvernarea "liberala"! Cred ca asta ar fi cea mai grea lovitura pentru mine. Tocmai acum sunt in plin proces de pregatire a vizitei oficiale a lui Bogdan Olteanu in Mexic, (totul initiat si pus la cale de mine, ca urmare a interesului meu direct si - ca intotdeauna! - bunelor relatii pe care le am cu oficialii din tarile unde lucrez). Te rog - a nu stiu cata oara - da-mi de stire despre ce se intampla pe aceasta", i-a scris Manuela Vulpe lui Dorin Marian.

"Știi pe cineva?"

Intre timp, ambasadoarea Vulpe a primit de la un angajat al Ministerului de Externe, Marian Docan, confirmarea ca "totul se rezolva" in problema cu RA-APPS-ul, conteaza numai cati bani are. "Știi ceva de chestiunea asta? Sau, mai bine zis, stii PE CINEVA?". La randul sau, angajatul MAE ii raspunde: "A fost aici directorul gen. de acolo si mi-a spus cum o sa decurga treaba. Cati bani ai? Daca pune cineva ochii pe casa e nasol, depinde de vecini si cine o sa stie de licitatie. (...)Nu mai fii suparata ca totul se rezolva". Intr-un al treilea e-mail, Excelenta Sa cere asigurari - "vrei sa imi spui ca este doar o chestiune de sansa, sau se pot face ceva intelegeri?". Intre timp, Manuela Vulpe locuieste in capitala Mexicului intr-un apartament de 500 mp, "in ceea ce se spune ca ar fi cea mai buna zona rezidentiala a Mexicului", dupa cum povesteste chiar ea, intr-un e-mail.

Dorin Marian - cap de afis in Tigareta II

Dorin Marian, seful cancelariei primului-ministru a fost consilier pe probleme de securitate nationala al ex-presedintelui Emil Constantinescu in perioada 1996-2000 si sef al Administratiei Prezidentiale timp de sase luni, in 2000. Dupa mandatul la Cotroceni, Marian a devenit consilier in cadrul Rompetrol Group, iar in ultimii doi ani a fost vicepresedinte si actionar al companiei de consultanta ICAR Business Research SRL. Numele lui Dorin Marian a fost vehiculat si in scandalul "Tigareta II". De asemenea, Dorin Marian a facut parte din delegatia Rompetrol care a vizitat Sudanul, intalnirile la nivel inalt fiind aranjate de catre controversatul Omar Hayssam.

Manuela Vulpe: "nu comentez nimic"

Ambasadorul Manuela Vulpe a refuzat sa comenteze pe marginea informatiilor publicate pe www.spiritofromania.com, dupa ce "Curentul" a incercat si cu o zi in urma sa obtina un punct de vedere de la Excelenta Sa. Dupa telefonul de ieri, Manuela Vulpe ne-a declarat: "Nu comentez nimic legat de viata mea personala".


(2351 afișări)

 

Link-uri înrudite

· Alte știri din sursa
Curentul

· Alte știri de la Redactia Curentul


Azi: Cea mai citită știre din sursa Curentul:

Dorin Marian si Bogdan Olteanu - instrumente ale traficului de influenta pentru locuintele RA-APPS | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.6621789932251 seconds.