Vineri, 13 Iulie 2007 - 05:49 AM Aleg.RO: PSD preseaza PNL cu noi pomeni electorale

Publicat de: ---

evenimentulzilei Dupa majorarea pensiilor, social-democratii "ameninta" guvernul cu o noua lista de masuri populiste .

Apropierea alegerilor pentru Parlamentul European determina coalitia neoficiala PNL-PSD sa accelereze adoptarea unor masuri cu impact electoral. Presedintele PSD, Mircea Geoana, a profitat miercuri seara de o intalnire cu pensionarii din Slatina pentru a anunta o noua lista de masuri sociale. Geoana a promis acordarea de medicamente compensate si gratuite pentru pensionari. Liderul PSD s-a referit la acordarea a 25% din valoarea pensiei sotului decedat sotului supravietuitor, transformarea biletelor de calatorie nefolosite in bonuri valorice, gratuitati pentru abonamentele TV, cablu si mass-media locala.Liderul PSD mai ofera intrare libera la spectacolele de muzica populara si teatru, dublarea numarului de bilete de tratament. Geoana vrea si o alocatie pentru copiii de pana la 16 ani adaptata la nevoile acestora, locuinte pentru tineri si diverse forme de sprijin pentru familiile tinere, cum ar fi suportarea chiriei pana la un anumit nivel. Precedente parlamentare Anuntul lui Mircea Geoana vine dupa un alt val de masuri votate de parlament la initiativa PSD. Pe langa mult-discutata majorare a pensiilor, care va presupune o cheltuiala bugetara de 2,5 miliarde de euro pentru anul 2008, politicienii mai au si alte planuri care vor necesita fonduri. Astfel, Senatul a adoptat o lege initiata de PSD prin care chiriasii din casele nationalizate castigate de fostii proprietari scapa de evacuare. Autoritatile locale le vor plati proprietarilor diferenta dintre nivelul actual al chiriei si cel practicat pe piata imobiliara. Tot la propunerea PSD, senatorii au decis ca pensionarii vor primi cate 20 de lei pentru fiecare din tichetele de calatorie pe calea ferata neutilizate. La toamna, senatorii vor analiza o lege pe baza careia persoanele care renunta la un tractor vechi primesc 17.000 lei pentru achizitionarea unuia nou. Nici liberalii nu au stat degeaba. Camera Deputatilor a votat o motiune simpla prin care agricultorii urmeaza sa primeasca o subventie de 450 de lei la hectar, dar liberalii au anuntat ca vor oferi 600 de lei. Premierul Tariceanu si apropiatii sai nu par decisi sa se opreasca aici. La o intalnire cu pensionari din orasul Ardud (judetul Satu-Mare), premierul a promis ca le va acorda pensionarilor medicamente compensate 90%.Si in acest caz, Tariceanu „a furat” o idee lansata de PSD, pe care a propus-o in motiunea pe teme de sanatate, respinsa de Senat. Liberalii iau in calcul si alte masuri cu tenta electorala, cum ar fi promovarea unui proiect care sa vizeze cofinantarea creditelor pentru tinerii care doresc sa-si cumpere o locuinta.

PRESIUNIGeoana sta calare pe guvern Mircea Geoana sustine ca exista solutii de finantare a noului val de promisiuni. „Noi avem o proiectie a bugetului pe anul viitor in care sunt prevazute sumele necesare transpunerii in practica a masurilor sociale. Vom sta calare pe guvernanti sa respecte proiectia bugetara a PSD, daca vor spune ca nu gasesc bani pentru ceea ce vrem sa facem”, a declarat presedintele PSD.  APELVosganian vrea precautieMinistrul economiei si finantelor Varujan Vosganian a lansat un apel catre parlamentari sa fie mai retinuti in adoptarea de masuri care vor presupune cheltuieli de la buget. Vosganian a facut aceasta declaratie intr-o emisiune televizata la postul Antena 3, unde a sustinut ca guvernul are fondurile necesare pentru marirea pensiilor. El a spus ca executivul „a facut fata” pana acum cheltuielilor votate deja de parlament.

Mircea Geoana pluseaza linistit in materie de masuri populiste. In definitiv, Tariceanu este cel care trebuie sa gaseasca solutii


(782 )

 

Link-uri înrudite

· Alte știri din sursa
Evenimentul Zilei

· Alte știri de la ---


Azi: Cea mai citită știre din sursa Evenimentul Zilei:

PSD preseaza PNL cu noi pomeni electorale | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.