Joi, 12 Iulie 2007 - 05:59 AM Aleg.RO: Senatorul Ion Radoi, cu pufoaica neplatita

Publicat de: ---

jurnalulnational Un SRL din Roman se chinuie de vreo noua ani sa recupereze cateva sute de milioane de lei de la Uniunea Sindicatelor Libere Metrou (USLM) . Proprietarul firmei, pe care tergiversarile l-au trimis de cateva ori in spital, sustine ca demersurile sale au fost ingreunate de influentapresedintelui USLM,senatorul PSD Ion Radoi. Acesta din urma pareaza, spunand ca firma (cu un angajat si cifra de afaceri zero) este nici mai mult,nici mai putin decat a SRI.

 

 

Codin SRL este o firma din Roman, profilata pe comercializarea de textile, cu un angajat, cifra de afaceri zero si o pierdere de 1.623 lei, potrivit bilantului de pe 2005. O firma de apartament ca multe altele, veti spune. Societatea se deosebeste de suratele ei prin faptul ca de vreo noua ani este in razboi cu Uniunea Sindicatelor Libere Metrou pentru aproximativ un miliard de lei vechi. Lupta a fost dificila si inca nu s-a incheiat, spune Gheorghe Ciobanu, unicul actionar al firmei, din cauza ca presedintele USLM este puternicul senator PSD Ion Radoi. Chiar daca SRL-ul a avut castig de cauza in justitie, Uniunea refuza sa le faca plata, iar executorii judecatoresti au fugit ca de dracu? de cazul acesta. Senatorul PSD a refuzat vehement o discutie cu documentele pe masa cu reporterii Jurnalului National, sustinand sus si tare ca firma in cauza este controlata de SRI.

 

 

AFACEREA. La sfarsitul lui 1998, Gheorghe Ciobanu, patronul firmei SC Codin SRL din Roman, judetul Neamt, a incheiat un contract de vanzare-cumparare (nr. 15/1.11.1998) in valoare de 446.613.940 lei cu Uniunea Sindicatelor Libere Metrou Bucuresti, reprezentata de Stelian Bala. Mai exact, USLM a cumparat de la SC Codin 789 scurte din stofa. Potrivit deciziei civile nr. 510/2001 a Curtii de Apel Bucuresti, care a dat castig de cauza firmei din Roman, ?contravaloarea marfii a fost achitata partial pana la concurenta sumei de 326.290.000 de lei, USLM refuzand achitarea diferentei. Debitul a fost recunoscut prin minuta incheiata la 17 iunie 1999, prin care partile au stabilit esalonarea partii restante.? USLM a incercat sa se exonereze de raspundere, motivand ca Stelian Bala a incheiat contractul in nume propriu, si nu ca reprezentant al Uniunii. Argumentele au fost insa respinse de Curtea de Apel, care a remarcat faptul ca ?in ceea ce priveste varianta apelantei USLM, potrivit careia semnatura si stampilele aplicate pe contract, minuta, avizele de insotire a marfii etc. fie au fost falsificate, fie apartin unei persoane ce nu are calitate de reprezentant. Avizele de expeditie 3649/18.03.1999, 398871/19.11.1999, 3650/6.04.1999, 54337/25.03.1999 poarta semnatura numitilor Bala Stelian si Cretu Nicolae, reprezentanti ai USLM, stampilele USLM sau a sindicatelor afiliate acestora. In perioada in care avizele au fost semnate si marfa receptionata, Bala Stelian detinea functie de conducere in cadrul Uniunii.?

 

Curtea de Apel sugera, pe buna dreptate, ca ?in masura in care, prin faptele sale culpabile, Bala Stelian a prejudiciat sindicatele la conducerea carora s-a aflat, acestea se pot indrepta impotriva lui, solicitand eventuale despagubiri. Cata vreme insa nu s-a solicitat rezilierea contractului nr. 15/1.11.1998, apreciem ca raporturile contractuale dintre SC Codin Com SRL si USLM nu pot fi influentate de solutionarea plangerii penale formulate impotriva lui Bala Stelian.? Curtea de Apel a amintit si faptul ca firma livrase marfurile la datele stabilite in contract.

 

 

SINDICATUL-FANTOMĂ. Prin urmare, la data de 5 aprilie 2001, Curtea de Apel Bucuresti a dat verdictul in favoarea firmei SC Codin SRL, prin care obliga Uniunea Sindicatelor Libere Metrou Bucuresti si Sindicatul Unitatea 3 Metrou Bucuresti la 17.079.520, restul pretului marfii livrate si peste 300 milioane de lei vechi penalitati de intarziere. Gheorghe Ciobanu a crezut atunci ca l-a apucat pe Dumnezeu de picior si ca a infrant sistemul. Nici pomeneala insa, greul de abia incepea. Pasul urmator era de a gasi un executor judecatoresc care sa puna in aplicare sentinta. ?Am fost la un executor judecatoresc pe nume Tanase, am platit taxa cuvenita si am asteptat recuperarea banilor asa cum imi promisese dl executor. Dupa sase luni am primit un raspuns negativ. Dl. executor mi-a spus ca in cazul meu nu se poate face nimic, deoarece dl senator Cornel Radoi este senator PDSR si are influenta politica de partea lui. Am apelat la alt executor, care, dupa cinci luni de asteptare, mi-a dat acelasi raspuns?, povesteste Gheorghe Ciobanu cu naduf.

 

Cu toate ca intreaga tevatura i-a cauzat probleme de sanatate, omul nu s-a dat batut: ?Am ajuns la un alt treilea judecator, dl Nemes, care mi-a spus ca dupa sapte luni de cercetari nu a gasit nici un bun mobil sau imobil care sa apartina Uniunii Sindicatelor Libere Metrou si care sa poata constitui obiectul unei executari.? Suma a tot crescut de atunci, ajungand la aproximativ un miliard de lei, iar Gheorghe Ciobanu se intreaba retoric cum se poate ca ?o uniune sindicala cu aproximativ 6.000 de membri sa nu aiba posibilitatea de a plati datoriile si cum se poate ca toate primariile de sector din Bucuresti sa sustina ca sindicatul nu are nici un bun mobil sau imobil in raza lor?.

 

Daca sindicatul pe care il conduce este sarac lipit pamantului, nu acelasi lucru se poate spune si despre senatorul Ion Radoi care, potrivit declaratiei de avere din 2007, este fericitul posesor a trei locuinte (in Bucuresti, Dambovita si Prahova), patru terenuri, 2 autoturisme AUDI si bijuterii in valoare de 5.500 de euro, fara a fi luat nici un credit sau a avea o datorie.

 

 

Radoi dixit: Este firma SRI!

Jurnalul National: V-am sunat ca sa discutam despre o firma care sustine ca Uniunea al carei presedinte sunteti refuza sa achite niste marfuri cumparate.

Ion Radoi: De o firma din Roman a SRI sau, ma rog, in care este implicat SRI-ul. Repet ca sa stiti unde intrati.

Jurnalul National: Este foarte interesant ceea ce imi spuneti. Eu stiu doar ca este vorba despre o firma.

Ion Radoi:Este vorba despre o firma care a avut afaceri la un nivel destul de jos, s-au pacalit unii pe altii acolo, treaba lor ce-au facut, si acum pretinde sa-i dea sindicatul banii. Nu are nici o legatura, respectiva persoana a facut in numele lui, nu in numele sindicatului. Cam asta as avea de declarat. Si stiu ca persoane de la institutia respectiva (n.r. ? SRI) au incercat sa intervina.

 

Jurnalul National: Dar, domnule senator, nu am putea sa ne vedem pentru 15 minute sa va arat documentele primite de noi la redactie, sa imi aratati si dvs. documentele pe care sustineti ca le aveti si sa discutam pe baza lor?

Ion Radoi:Nu, scrieti ce vreti dvs.

 

Jurnalul National: Dar de ce spuneti asa, eu nu vreau sa scriu ce vreau, eu vreau sa scriu adevarul. De aceea v-am si sunat, sa aflu si opinia dvs.

Ion Radoi:Eu n-am probleme cu sustinere din partea unor oameni ai SRI, eu am problemele mele sindicale, sociale. Dar va rog sa mentionati un singur lucru. Sunt niste reprezentanti ai unor institutii, gen SRI, care vor sa lucreze la intimidare vizavi de sindicat si ca, daca va fi cazul, eu voi da amanunte.

 

 

Jurnalul National: Pai este cazul!

Ion Radoi:Nu, scrieti asta, si apoi vedem daca este cazul sau nu. Scrieti ce vreti dvs., mentionati ce v-am zis eu si vedem daca este cazul. Sunt niste chestiuni comandate, nu intamplator au ajuns la dvs., dar va atentionez unde se poate ajunge. N-are nici o legatura cu sindicatul. Firma respectiva nu are nici un contract cu sindicatul.

 

 

Jurnalul National: Dar ei au castigat in justitie contra sindicatului.

Ion Radoi:Sa le puna in aplicare.

 

 

Jurnalul National: Pai tocmai aici este buba, ei sustin ca nu le pot pune in aplicare din cauza influentei dvs.

Pai, ce influenta am? Cum nu se poate pune in aplicare?

 

 

Jurnalul National: Pai, uitati ca nu se poate pune.

Pai, cum, domnule, sa aplice legea, cine nu respecta legea? Dati ce vreti dvs., faceti uz de documentele pe care le aveti, dar vreau sa regasesc si eu asta in material: daca au dreptate, de ce nu se aplica legea, mai cu seama ca influentele lor sunt la nivelul unor institutii mai deochiate. Iar pentru a lamuri situatia s-ar putea sa ies eu cu o conferinta de presa corespunzatoare.

 

Jurnalul National: Dar de ce vreti sa iesiti cu o conferinta de presa dupa si nu vreti sa facem lumina inainte sa apara materialul?

Scrieti dvs. ce vreti ca sa am motiv. Da, deci scrieti ca astept sa se aplice prevederile legale. Si le recomand sa nu mai faca escrocherii cu diverse persoane, si apoi sa puna oamenii sa le plateasca.


(658 afișări)

 

Link-uri înrudite

· Alte știri din sursa
Jurnalul Național

· Alte știri de la ---


Azi: Cea mai citită știre din sursa Jurnalul Național:

Senatorul Ion Radoi, cu pufoaica neplatita | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.50757098197937 seconds.