Miercuri, 04 Iulie 2007 - 06:08 AM Aleg.RO: Basescu: "Daca as putea alcatui un guvern numai cu PD, as face-o"

Publicat de: ---

evenimentulzilei Presedintele Traian Basescu a declarat intr-o emisiunea a postului Realitatea Tv ca, dupa alegerile viitoare, prim - ministru va fi numit un membru al Partidului Democrat ( PD ) .

Mai mult, Basescu a declarat deschis ca, la momentul actual, guvernul ideal ar fi cel compus numai din oamenii lui Boc, PD fiind "singurul partid care s-a reformat politic". "Daca as putea alcatui un guvern numai cu PD, as face-o", a spus Basescu, care a adaugat ca PD-ul nu face parte din "mafia politica".

Votul uninominal

Presedintele Basescu a anuntat ca va lansa referendum pe tema votului uninominal daca Parlamentul nu va adopta o lege in acest sens in luna septembrie, la inceputul sesiunii parlamentare.Basescu a tinut sa ii acuze pe Calin Popescu Tariceanu, Mircea Geoana si Dan Voiculescu, care "au mintit" atunci cand s-au angajat in fata romanilor sa adopte legea.

Calin Popescu Tariceanu

Basescu a declarat ca actualul premier nu este principalul sau adversar politic si a opinat ca ar fi fost un gest de onoare din partea lui Tariceanu daca demisiona din functie dupa esecul de la referendumul din 19 mai.Seful statului l-a acuzat pe Tariceanu ca s-a aliat cu Ion Iliescu si Viorel Hrebenciuc pentru a-l suspenda din functie.

322

Presedintele a spus ca cei 322 de parlamentari care au votat suspendarea sa au urmarit inlaturarea PD de la guvernare si, mai ales, a ministrilor de la Interne si Justitie, Vasile Blaga si Monica Macovei. Scopul: organizarea referendumului pentru suspendarea din functie a sefului statului de catre un ministru aflat sub controlul celor 322 si controlarea Parchetelor.   "Nu ai cum sa fii ostil unei majoritati parlamentare careia nu-i pasa de Romania", a spus Basescu, care le-a reprosat respectivilor parlamentari ca nu au avut o atitudine responsabila in probleme de real interes national, cum cea a absortiei deficitara a fondurilor europene si cea a secetei.Presedintele i-a numit pe Viorel Hrebenciuc, Bogdan Olteanu si Verestoy Atilla, varfurile de lance ale incercarii de inlaturare a sa de la sefia statului.

Monica Macovei Vs Tudor Chiuariu

Presedintele considera ca o comparatie a celor doi este inutila, fostul ministru al Justitiei fiind necontrolat politic, pe cand Chiuariu "s-a napustit asupra procurorilor care instrumentau dosarele sefilor lui politici".Basescu a precizat ca nu a incercat niciodata sa ii nfluenteze deciziile fostului ministru al Justitiei, dar a recunoscut ca a avut o singura divergenta cu Monica Macovei, legata de numirea unui procuror la Parchetul Militar.

Jurnalisti

Presedintele considera ca 80% dintre ziaristii de astazi traiesc "umfland" declaratiile politicienilor, incluzand in articolele lor numeroase speculatii si "suprainterpretari" ale spuselor oamenilor politici.

Generalul Stanca

Traian Basescu a declarat ca il va degrada la gradul de soldat pe generalul SRI in rezerva Nicolae Viorel Stanca daca se va dovedi ca acesta a facut politie politica. La 11 iunie 2007, presedintele Romaniei a semnat decretul pentru avansarea in grad a lui Stanca.

Elena Basescu si Andrei Hrebenciuc

Dupa ce presa a relatat ca mezina familiei Basescu, Elena, are o relatie cu Andrei, fiul lui Viorel Hrebenciuc, presedintele a fost transant. "Mi-ar fi imposibil sa-l am ruda, fie si prin alianta, pe acest Hrebenciuc, pentru care am un disprea profund fata de modul cum intelege viata", a spus Basescu.


(663 afișări)

 

Link-uri înrudite

· Alte știri din sursa
Evenimentul Zilei

· Alte știri de la ---


Azi: Cea mai citită știre din sursa Evenimentul Zilei:

Basescu: "Daca as putea alcatui un guvern numai cu PD, as face-o" | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 1.7118089199066 seconds.