Marți, 03 Iulie 2007 - 05:58 AM Aleg.RO: PD cere demiterea lui Frunda de la APCE

Publicat de: ---

Cotidianul Aparut in editia din 3 Iulie 2007

Democratii il acuza pe udemeristul Frunda György ca nu s-a implicat in apararea Romaniei in cazul Raportului Marty II .

Deputatul Cezar Preda a declarat ieri ca are mandat din partea PD pentru a solicita conducerii Parlamentului inlocuirea senatorului UDMR György Frunda (foto) din functia de sef al delegatiei parlamentarilor romani la Adunarea Parlamentara a Consiliului Europei (APCE). Anuntul a fost facut in cadrul unei conferinte de presa la care au participat cinci dintre senatorii si deputatii din APCE, inclusiv Frunda.

Punctual, democratii il acuza pe senatorul UDMR ca nu a participat la sedintele Comisiei juridice de la APCE in care s-a discutat Raportul Marty II, unde s-ar fi putut puncta anumite chestiuni in redactarea documentului. In plus, Cezar Preda l-a acuzat pe Frunda ca nu s-a implicat in acest caz ca sa „iasa convenabil pentru UDMR“, la toamna, raportul privind situatia minoritatilor din Romania si cel referitor la problema Babes-Bolyai. Frunda a replicat ca nu a putut fi prezent la Comisia juridica deoarece avea de prezidat prima sedinta a CRU de dupa Congresul UDMR din martie. El a mentionat insa ca a formulat, alaturi de senatorul PSD Vasile Ungureanu, amendamente prin care cerea eliminarea din textul raportului a referirilor legate de existenta pe teritoriul Romaniei a centrelor de detentie, dar acestea au fost respinse. Frunda a precizat, totodata, ca gestul de protest al delegatiei romane, care s-a retras de la lucrarile APCE, „este exagerat“.

In ceea ce priveste acuzatiile din Raportul Marty II, cu exceptia lui Ilie Ilascu (PRM), toti ceilalti membri ai delegatiei APCE sint de acord ca nu au existat centre de detentie CIA pe teritoriul Romaniei si il acuza pe Marty ca nu a venit la fata locului sa faca verificari si ca nu a tinut cont de raportul comisiei interne de ancheta conduse de Norica Nicolai.


(721 afișări)

 

Link-uri înrudite

· Cotidianul
· Alte știri din sursa
Cotidianul

· Alte știri de la ---


Azi: Cea mai citită știre din sursa Cotidianul:

PD cere demiterea lui Frunda de la APCE | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 4.8888628482819 seconds.