Sâmbătă, 28 Aprilie 2007 - 06:24 AM Aleg.RO: RNP l-a dus pe Ion Dumitru la DNA

Publicat de: ---

gardianul Fostul director al Regiei Nationale a Padurilor – Romsilva, deputatul PSD Ion Dumitru, are doua dosare penale la DNA . Unul pentru fapte de coruptie, iar altul pentru o serie de achizitii publice facute de RNP in anul 2004, in ultimul an de mandat al guvernului Nastase.

Procurorii Departamentului National Anticoruptie au inceput urmarirea penala impotriva deputatului Ion Dumitru pe data de 5 martie, pentru savârsirea infractiunii de abuz in serviciu contra intereselor publice, fara respectarea prevederilor legale. Surse judiciare sustin ca prejudiciul adus Regiei Nationale a Padurilor, in urma incheierii contractelor de achizitii publice care fac obiectul acestei lucrari penele, se ridica la aproximativ 750.000 de euro. In dosar, alaturi de Ion Dumitru, mai sunt cercetate alte cinci persoane.

Licitatii trucate
In primul dosar, deputatul PSD Ion Dumitru a mai fost trimis în judecata de procurorii DNA pentru fapte de coruptie în care era acuzat de un prejudiciu de aproximativ 3 milioane de euro adus Regiei Romsilva. Alaturi de el, au ajuns in fata instantei sapte membri ai unor comisii de licitatie pe care i-ar fi obligat, în 2004, sa atribuie subiectiv opt contracte de achizitie publica. Este vorba despre Dumitru Bunea, Mihai Daia, Constantin Corduneanu, Elena Dumitru, Mirel Dumitrache, Sorin Vintila si Voicu Septimiu Muntean. Anchetatorii sustin ca licitatiile s-au facut cu încalcarea Legii achizitiilor publice, fiind atribuite firmelor Alca Hunting Com SRL, Romarmy SRL, Express Trading SRL si Romtextil Com SRL, controlate de omul de afaceri Alfred Florea. Regia Nationala Romsilva a fost prejudiciata astfel, spun procurorii anticoruptie, cu aproximativ trei milioane de euro. De fapt, sustin anchetatorii, Ion Dumitru si ceilalti sapte membri ai comisiilor de licitatie au semnat contractelor de peste 100 de miliarde de lei vechi pentru bunuri care costasera numai 16 miliarde. Contractele, semnate în perioada august - decembrie 2004, vizeaza achizitii inutile de armament, echipament de lucru si accesorii de vânatoare. Printre acestea, un tanc de 40 de tone pentru care s-au platit peste sapte miliarde de lei. Din dosar reiese ca fostul director general Ion Dumitru nu numai ca a dirijat din umbra întreaga activitate infractionala a celorlalti învinuiti, dar a si contribuit, inclusiv cu acte de autorat, la producerea pagubei. S-a ajuns astfel, spun anchetatorii, în situatia în care RNP a platit preturi mult peste valoarea bunurilor achizitionate, iar sumele respective au ajuns la finalul circuitului lor în posesia unei singure persoane.


(816 afișări)

 

Link-uri înrudite

· Alte știri din sursa
Gardianul

· Alte știri de la ---


Azi: Cea mai citită știre din sursa Gardianul:

RNP l-a dus pe Ion Dumitru la DNA | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.62824892997742 seconds.