Vineri, 27 Aprilie 2007 - 06:07 AM Aleg.RO: Cristoiu: "Traian Băsescu se va întoarce la Cotroceni"

Publicat de: Georgiana ȘERBAN

AMOS News Analistul politic Ion Cristoiu a afirmat joi seara, în cadrul emisiunii "Sinteza zilei" de la Antena 3, că toată campania electorală este o pierdere de timp, întrucât "Traian Băsescu oricum se va întoarce la Cotroceni".

Jurnalistul a explicat că motivul pentru care Traian Băsescu își va relua mandatul de președinte este faptul că referendumul va fi invalidat prin neparticiparea la vot a jumătate plus unu din populația României, potrivit articolului trei din Legea Referendumului.

El a precizat că în baza articolelor 3 și 10 din Legea referendumului, președintele statului este imposibil să fie demis.

 "Indiferent de ce se va întâmpla la referendum, chiar dacă câștigă sau pierde Traian Băsescu, dacă 49% din cei care se prezintă la vot sunt împotriva lui Traian Băsescu prin absurd, faptul că nu se împlinește jumătate plus unu, referedumul este invalidat și domnul Băsescu se întoace la Cotroceni.

Și chiar dacă să zicem că se prezintă 55 sau 65% din populație, coaliția antiprezidențială are nevoie de 50% din cei înscriși pe listă. Ar trebui să aibă vreo nouă milioane de voturi pentru demitere. Deci este practic imposibil ca Traian Băsescu să fie înfrânt", a evidențiat Cristoiu.

De asemenea, analistul a atras atenția că Traian Băsescu "va avea o notă de plată serioasă" pentru cei care îl sprijină, având în vedere că ajutoarele pe care le va primi din diverse medii în timpul campaniei electorale nu sunt "deloc" dezinteresate.


(809 afișări)

 

Link-uri înrudite

· AMOS News
· Alte știri din sursa
AMOS News

· Alte știri de la Georgiana ȘERBAN


Azi: Cea mai citită știre din sursa AMOS News:

Cristoiu: "Traian Băsescu se va întoarce la Cotroceni" | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.74286103248596 seconds.