Vineri, 27 Aprilie 2007 - 06:05 AM Aleg.RO: Dezvoltarea regionala depinde de primarii

Publicat de: ---

azi Dezvoltarea regionala depinde de primarii      Derularea unor programe eficiente de dezvoltare regionala depinde de capacitatea primariilor de a elabora proiecte, de descentralizarea institutionala si gradul de pregatire a reprezentantilor autoritatilor locale, a declarat ministrul Dezvoltarii, Lucrarilor Publice si Locuintelor, Laszlo Borbely .     "Cei mai importanti oameni în aceste proiecte sunt primarii. Daca primarul îsi face treaba si aduna în jurul lui oameni sa îsi achite sarcinile, vom putea accesa fondurile necesare, în caz contrar vom avea dificultati", a afirmat Borbely la lansarea Strategiei de Instruire 2007-2013. El a precizat ca planul de dezvoltare regionala trebuie sa fie implementat în paralel cu descentralizarea institutiilor, deoarece autoritatile locale sunt cele care elaboreaza proiectele, ministerul pe care îl conduce gestionând doar aplicarea programelor. Borbely considera ca Programul Operational Regional (POR) va putea fi aplicat doar daca reprezentantii administratiilor vor avea un grad ridicat de pregatire si vor dori sa schimbe lucrurile care în prezent nu functioneaza. "Trebuie sa învatam din greselile pe care le-am facut în implementarea proiectelor PHARE si sa nu le transferam la POR", a spus Borbely. El a mentionat ca parteneriatul dintre agentiile de dezvoltare regionala, autoritatile locale si ministerul pe care îl conduce va fi principala sa preocupare.
     "Eu nu doresc sa impun nimic, sa centralizez, si voi avea o întâlnire, în circa trei saptamâni, cu toate cele opt agentii de dezvoltare, pentru a stabili modul în care se va desfasura acest parteneriat, precum si probleme legate de desfasurarea strategiei de instruire", a mai spus Borbely.
     Strategia de Instruire 2007-2013 se adreseaza participantilor la implementarea POR, institutii si firme, si va fi finalizata la sfârsitul anului. Programul va costa 1,5 milioane euro si va fi finantat din fonduri PHARE.


(815 afișări)

 

Link-uri înrudite

· Azi
· Alte știri din sursa
Azi

· Alte știri de la ---


Azi: Cea mai citită știre din sursa Azi:

Dezvoltarea regionala depinde de primarii | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.75310301780701 seconds.