Joi, 26 Aprilie 2007 - 06:01 AM Aleg.RO: Boicot al ședinței de plen condusă de senatorul PD Radu Berceanu

Publicat de: Silviu MOLNAR

AMOS News Surpriza senatorului PD Radu Berceanu, instalat în prezidiu a intervenit în momentul în care la apelul nominal s-a constatat că în sală nu erau prezenți decît 50 de senatori, insuficienți pentru asigurarea unui cvorum minim de ședință. În calitate de vicepreședinte al Senatului, Radu Berceanu a condus pentru prima dată ședința de plen. Calitatea de vicepreședinte a forului legislativ îi conferă funcția de președinte de ședință conform algoritmului din regulamentul de funcționare a senatului.

Apelurile președintelui de ședință Radu Berceanu către lideri de grup nu au reușit să aducă în sala de plen cei 69 de senatori necesari desfășurării unei ședințe regulamentare.

"La propunerea vicepreședinților de ședință voi suspenda ședința până la 11: 30" a spus senatorul Radu Berceanu, care a adăugat ironic "Ce să facem dacă am reușit să-l suspendam pe președintele României acum putem suspenda liniștiți și senatul".

Liderii de grupuri politice au motivat absența masivă prin faptul că "Datorită deselor schimbări de program, survenite în urma ultimelor săptămâni de agitație politică, azi era programată zi de lucru în comisii, iar unele chestiuni din comisii nu puteau fi amânate. Prin urmare, după încheierea lucrului în comisii (audieri, studii de dosare etc.) senatorii își vor relua locul în plen pentru dezbaterea a 42 de proiecte de legi trecute pe ordinea de zi".

Neoficial, majoritatea a vrut să-l sancționeze pe vicepreședintele PD Radu Berceanu pentru declarațiile publice din ultimele săptămâni care criticau forul legislativ al cărui membru este și au vrut să-i arate public acestuia că e nevoie și de ei pentru bunul mers al țării chiar dacă Radu Berceanu consideră activitatea lor ilegitimă.


(813 afișări)

 

Link-uri înrudite

· AMOS News
· Alte știri din sursa
AMOS News

· Alte știri de la Silviu MOLNAR


Azi: Cea mai citită știre din sursa AMOS News:

Boicot al ședinței de plen condusă de senatorul PD Radu Berceanu | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.56629681587219 seconds.