Joi, 26 Aprilie 2007 - 06:01 AM Aleg.RO: Basescu nu se multumeste doar cu sprijinul PD si PLD

Publicat de: Mihai SOMFELEAN

Gândul PRESEDINTELE SUSPENDAT, Traian Basescu, a avut, ieri, prima intalnire cu liderii PD si PLD in sediul de campanie situat pe strada Vasile Lascar . Sedinta, care s-a dorit secreta, convocata de Basescu a fost dedicata analizarii strategiilor de campanie pe care si le-au realizat cele doua partide. Surse democrate sustin ca seful statului a fost, in principiu, de acord cu propunerile venite din partea PD si le-a cerut presedintelui executiv, Adriean Videanu, si celorlalti lideri democrati, printre care se afla si secretarul general Vasile Blaga, sa-si armonizeze actiunile electorale cu cele ale lui Theodor Stolojan&Co. Sursele au afirmat ca Basescu, care a accentuat ca va fi independent si nu va da mesaje de apropiere de cele doua partide pentru a fi sigur ca va aduce lumea la vot, doreste ca echipele de campanie ale PD si PLD sa se reuneasca si sa lucreze coordonat. if(typeof(ord)=="undefined")ord=Math.random()*10000000000000000; document.write('); Prima actiune comuna pregatita de staff-urile de campanie a celor doua partide ar putea avea loc la Arad, unde vor fi organizate un miting electroral, bai de multime, dar si intalniri private cu "oamenii influenti din zona". Sediul de campanie al lui Basescu a fost, se pare, vizitat in cursul diminetii si de Ovidiu Grecea, fost consul al Romaniei in Australia, care a avut o relatie buna cu presedintele, precum si de diferiti reprezentanti ai unor asociatii civice. Presa care astepta sa vada cine il viziteaza pe seful statului a avut parte si de surprize. Pe strada a aparut fosta consiliera prezidentiala Zoe Petre. Aflata intr-un taxi, Petre s-a oprit in fata ziaristilor, curioasa sa afle care este evenimentul pentru care s-a adunat atata lume. Atunci cand a auzit ca se afla in fata sediului de campanie al lui Traian Basescu, s-a aratat surprinsa, a trantit usa masinii si a cerut soferului sa plece mai departe.

La doua ore dupa ce s-a despartit de liderii PD si PNL, presedintele suspendat a parasit imobilul si s-a lasat destul de greu convins sa faca declaratii. Dupa ce a protestat ca "este totusi o proprietate privata", Basescu a oprit masina ezitand si a spus ca a avut intalniri cu cele doua partide pentru ca au decis sa-l sustina, dar nu este candidatul lor. "Sigur, eu nu sunt un candidat al vreunui partid. Sunt presedintele Romaniei suspendat si nu imi este suficient sprijinul lor si nu ma autointitulez a fi candidatul lor. Am nevoie sa vina langa mine, sau poate romanii au nevoie, societate civila, oameni neangajati politic, poate si cei angajati politic, care cred ca este un moment important", a spus Basescu. De asemenea, intrebat cum comenteaza decizia de luni a Parlamentului care spunea ca senatorii si deputatii au ultimul cuvant in privinta referendumului, seful statului a spus ca cei care au votat hotararea fac parte din grupul celor "322" care au votat suspendarea sa. "Sunt parte a acelui lot de 322, care va deveni un numar rau pentru Romania (... ) Dar parlamentarii care au votat nu sunt decat parte a acelui lot de «trei-doi-doi». Trei-doi-doi va deveni un numar rau pentru Romania. Trei-doi-doi", a spus Basescu.

Stoica: PD si PLD fac campanie comuna

Dupa intalnirea cu Basescu, presedintele CRN al PLD, Valeriu Stoica, a declarat ca PD si PLD vor face campanie comuna, iar cele doua staff-uri se vor intalni zilnic. "S-a hotarat sa existe o coordonare intre echipa de campanie a PLD si cea a PD si, practic, cele doua partide vor face o campanie comuna atat la nivel national, cat si la nivel local", a declarat Valeriu Stoica. El a precizat ca, din partea PLD, campania pentru referendumul de suspendare a sefului statului va fi condusa la nivel national de catre presedintele executiv Gheorghe Flutur, iar din partea PD, de Vasile Blaga.

mihai.somfelean@gandul.info


(918 afișări)

 

Link-uri înrudite

· Alte știri din sursa
Gândul

· Alte știri de la Mihai SOMFELEAN


Azi: Cea mai citită știre din sursa Gândul:

Basescu nu se multumeste doar cu sprijinul PD si PLD | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.59679508209229 seconds.