Marți, 10 Aprilie 2007 - 06:23 AM Aleg.RO: Masina lui Basescu parcheaza ilegal

Publicat de: Razvan Mihai Vintile

Cotidianul

Seful statului este cel mai rasfatat sofer al tarii . Dupa episodul Golden Blitz, cind s-a urcat la volan ametit de victoriile Stelei, la Sibiu, Basescu a parcat intr-o zona interzisa.

Aflat intr-o vizita privata la Sibiu, seful statului si-a parcat simbata masina intr-o zona pietonala din centrul istoric al orasului, unde soferii de rind nu au acces.

Mare amator de promenade la volan, Basescu s-a plimbat prin Sibiu cu aceeasi masina pe care a folosit-o si dupa sarbatorirea victoriilor Stelei in compania lui Gigi Becali, la Golden Blitz. De aceasta data, sarbatoarea a fost pascala. Insa seful statului a fost tratat, din nou, ca un sofer rasfatat. Primaria Sibiului i-a permis presedintelui accesul cu autoturismul intr-o zona pietonala din centrul istoric al Capitalei Culturale Europene 2007, desi avea la dispozitie parcarea hotelului. Soferii de rind ar fi scos din buzunar o amenda intre doua si patru milioane de lei vechi. Oricum, vizita lui Basescu la Sibiu a stat sub semn electoral. Baile de multime s-au tinut lant, iar la Bucuresti partidele incep sa dea inapoi de la suspendare.

  <P class=MsoNormal style="MARGIN: 0in 0in 0pt">Basescu a parcat in buricul

<P class=MsoNormal style="MARGIN: 0in 0in 0pt">centrului istoric din Sibiu.

<P class=MsoNormal style="MARGIN: 0in 0in 0pt">Dupa plecarea presedintelui,

<P class=MsoNormal style="MARGIN: 0in 0in 0pt">pietonii au reintrat in drepturi.

Aflat intr-o vizita privata la Sibiu, seful statului, mare amator de promenade la volan, nu a ezitat sa-si parcheze simbata masina intr-o zona pietonala din centrul istoric al orasului, de-a curmezisul, vizavi de intrarea in hotelul Imparatul Romanilor, unde a innoptat.

Basescu nu ar fi putut face asta fara acordul autoritatilor locale, care i-au permis accesul in zona rezervata pietonilor. Din ordinele Primariei Sibiu, care raspunde de pilonii mobili de acces in centrul istoric, presedintele a primit cale libera sa patrunda cu masina pina in fata hotelului. Astfel, Volkswagenul Golf prezidential a putut stationa de-a curmezisul in fata celui mai renumit hotel sibian, in strada principala, chiar in fata unei farmacii. Stationarea neregulamentara nu a fost sanctionata de nimeni, desi hotelul Imparatul Romanilor beneficiaza de o parcare privata, pe o strada alaturata intrarii principale.

Butonul de la primarie

„Pilonii mobili sint coordonati de catre un dispecerat al Serviciului Public de Administrare a Domeniului Public si Privat din cadrul primariei. Nu sintem la curent cu infractiunea si noi, ca bugetari, nu avem astazi program de lucru“, ne-a declarat Mirela Gligore, purtatorul de cuvint al Primariei Sibiu, care a recunoscut ca accesul in ziua de Paste a fost posibil doar cu acordul institutiei. „Pilonii sint montati pentru a restrictiona accesul masinilor in zona centrului istoric si se coboara intre anumite ore ale diminetii pentru aprovizionarea magazinelor din zona sau pentru cazuri speciale“, a mai adaugat Mirela Gligore.

Politia da din epoleti

Sistemul de operare a pilonilor este conectat la o retea care permite actionarea lor fie simultan, fie individual de la un centru de comanda aflat in sediul Primariei Municipiului Sibiu. Firma care a instalat sistemul a inclus in pachet si un numar de cartele magnetice de acces destinate serviciilor speciale, precum pompierii, politia sau ambulanta, potrivit site-ului oficial al Primariei Sibiu.

Desi masina presedintelui a fost parcata intr-o zona strict pietonala, amenda a intirziat sa apara. „Nu este datoria noastra sa amendam in acea zona atit timp cit nu exista semne de circulatie clare care sa reglementeze regimul parcarilor. Zona tine de primarie si ea ar fi trebuit sa dea sanctiunea, cu atit mai mult cu cit masina era parcata pe trotuar, nu pe carosabil“, ne-a declarat ofiterul de serviciu din cadrul Politiei Rutiere Sibiu.

Locul in care masina prezidentiala a fost parcata figureaza pe harta orasului ca zona cu destinatie exclusiv pietonala, in care accesul masinilor a fost restrictionat. Intrarea autoturismelor neautorizate se sanctioneaza, potrivit unei hotariri a Consiliului Local, cu amenda de la doua la patru milioane de lei vechi.

Unde a dormit presedintele

Hotelul Imparatul Romanilor este cel mai renumit hotel sibian si ofera un confort de trei stele. Este situat pe bulevardul principal al Sibiului si de-a lungul timpului a fost gazda unui numar impresionant de personalitati, precum Franz Listz, Johann Strauss, Johannes Brahms, imparatul Josef al II-lea al Austriei, regele Carol al XII-lea al Suediei, Mihai Eminescu, doamna Danielle Mitterrand, a gazduit trei presedinti germani, Roman Herzog, Karl Carstens, Johannes Rau, si pe printul Charles. Hotelul are o capacitate de 166 de locuri.

Citeste si

  Pastele electoral cu seful statului

  Pasi inapoi la suspendarea presedintelui


(468 afișări)

 

Link-uri înrudite

· Cotidianul
· Alte știri din sursa
Cotidianul

· Alte știri de la Razvan Mihai Vintile


Azi: Cea mai citită știre din sursa Cotidianul:

Masina lui Basescu parcheaza ilegal | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.66450786590576 seconds.