Vineri, 30 Martie 2007 - 06:58 AM Aleg.RO: PRESEDINTIE Saftoiu pleaca de la Cotroceni

Publicat de: Adrian Ilie / adrian

curierulnational
Traian Basescu a ramas fara ultimul consilier din echipa care i s-a alaturat in decembrie 2004 . Adriana Saftoiu, consilier prezidential si sef al Departamentului de Comunicare Publica de la Cotroceni. La numai cateva saptamani de la demisia sotului ei, Claudiu Saftoiu, din fruntea SIE, Adriana Saftoiu renunta la pozitia de consilier "din motive personale". Saftoiu a negat ca demisia a fost provocata de racirea relatiilor cu Traian Basescu din cauza unor diferende cu Elena Udrea. "Vad in Traian Basescu acelasi om. Am aceeasi incredere in Traian Basescu si in proiectele lui", a spus consilierul demisionar. Ea a precizat ca, impreuna cu sotul ei, se vor retrage o perioada din spatiul public. Cu Basescu a discutat despre profilul pe care ar trebui sa-l aiba succesorul sau in aceasta functie, dar nu a nominalizat niciun potential succesor.
Presedintele PD, Emil Boc, a refuzat sa comenteze demisia si nici speculatiile privind relatiile tensionate dintre Saftoiu si Udrea: "Nu cunosc motivele personale ale acestui gest, dar decizia este un act unilateral de vointa, care nu se comenteaza". In schimb, ceilalti actori politici vad in demisia lui Saftoiu un nou semn al incapacitatii lui Traian Basescu de a-si pastra colaboratorii apropiati. "Ultimul mohican a parasit corabia in deriva a lui Traian Basescu. Se demonstreaza astfel ca nimeni nu poate lucra cu Traian Basescu si ca este un lup singuratic care se foloseste de oameni cand are nevoie, dupa care ii arunca peste bord", a declarat vicepresedintele PNL, Ludovic Orban. "Cred ca Adriana Saftoiu a fost suparata nu numai din pricina amestecului brutal al Elenei Udrea, ci si datorita faptului ca Traian Basescu nu l-a salvat pe sotul ei, Claudiu Saftoiu", a declarat, la randul sau, presedintele PRM, C.V. Tudor. Purtatorul de cuvant al PC, Bogdan Ciuca, a afirmat ca demisia lui Saftoiu are o importanta mai mare decat plecarile altor consilieri deoarece purtatoarea de cuvant a Presedintiei era cel mai apropiat sfatuitor al presedintelui. "Demisia doamnei Saftoiu arata odata in plus si apar pe zi ce trece tot mai multe elemente care atesta faptul ca Traian Basescu s-a autoizolat, nu numai fata de cei care duc o lupta cu atitudinile sale uneori neconstitutionale si deloc prezidentiale, dar, din pacate si fatal pentru el, si fata de colaboratorii lui cei mai fideli", a spus deputatul PC.
In schimb, Kelemen Hunor (UDMR), crede ca motivul imediat a fost retragerea lui Claudiu Saftoiu de la sefia Serviciului de Informatii Externe. "Demisia Adrianei Saftoiu era o chestiune de timp dupa demisia lui Claudiu Saftoiu", a spus Kelemen. Acesta a adaugat ca presedintele ar trebui sa se gandeasca serios la cauzele pentru care este parasit sistematic de catre consilierii sai.


(1091 )

 

Link-uri înrudite

· Alte știri din sursa
Curierul Național

· Alte știri de la Adrian Ilie / adrian


Azi: Cea mai citită știre din sursa Curierul Național:

PRESEDINTIE Saftoiu pleaca de la Cotroceni | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.