Vineri, 30 Martie 2007 - 06:48 AM Aleg.RO: Primarul sectorului 1 - nemultumit de curatenia stradala

Publicat de: Titus Liviu VULPE

Gândul Primarul Andrei Chiliman este nemultumit de salubrizarea sectorului 1 si il acuza pe primarul general Adriean Videanu ca apara interesele firmei REBU in litigiul ei cu primaria de sector . Chiliman a anuntat ieri, intr-o conferinta de presa, ca atitudinea primarului general l-a determinat sa declanseze "un razboi impotriva tuturor gunoaielor". "Am cerut in nenumarate randuri administratorilor firmei sa intervina, sa faca curatenie asa cum fac si in Germania. Nu s-a intamplat asa si am actionat in consecinta", a spus Chiliman, explicand astfel de ce a comunicat firmei REBU, la sfarsitul lunii februarie, ca reziliaza contractul de salubrizare in valoare de un milion de dolari pe luna. if(typeof(ord)=="undefined")ord=Math.random()*10000000000000000; document.write('); Conform deciziei Consiliului local, activitatea de curatenie si de deszapezire a strazilor din sectorul 1 va fi atribuita altei societati, desemnata in urma unei licitatii programate pentru vara acestui an.

Pana in august, contractul cu REBU ramane insa in vigoare. Chiliman a anuntat ieri ca noul prestator va fi desemnat prin licitatie internationala, dar ca Videanu se opune nejustificat acestui demers. "Imediat dupa lansarea procedurilor legale pentru licitatie, primarul general a adoptat o politica de forta, o politica a pumnului in gura si, in loc sa apere interesele cetatenilor sectorului 1, apara interesele REBU, firma condusa de grupurile de interese ale PD. Pentru sustinerea acestor grupuri, primarul Videanu a promovat pe ordinea de zi a Consiliului municipal (...) un proiect de hotarare prin care incearca sa blocheze organizarea licitatiei pentru salubrizarea sectorului 1. (...) Voi incepe un razboi impotriva tuturor gunoaielor!", a conchis Chiliman. El a precizat ca va veni sambata la sedinta Consiliului municipal pentru a sustine interesele cetatenilor din sectorul 1.

In replica, Videanu a trimis ieri in redactii urmatorul comunicat: "In calitate de primar general, am obligatia sa apar interesul cetateanului si interesul Consiliului general al municipiului Bucuresti. Avand in vedere ca REBU este singura societate de salubrizare in care Consiliul general este reprezentat cu 50% si atata timp cat toate celelalte societati comerciale si-au prelungit contractele in Bucuresti, mi se pare absolut corect ca acest lucru sa se intample si cu REBU. Daca dl. primar Chiliman are alt interes decat CGMB, sa-l spuna public, nu avem niciun fel de problema din aceasta perspectiva. REBU nu este societatea Partidului Democrat, este societatea CGMB si administrata ca atare in beneficiul cetatenilor. Dintr-o cercetare a gradului de satisfactie a bucurestenilor, sectorul 1 este cel care sta cel mai bine din acest punct de vedere, deci nu avem niciun fel de motiv sa inlocuim in acest moment REBU. In plus, avem obligatia legala sa facem intreaga strategie de salubrizare a Bucurestiului, fapt pentru care Consiliul general trebuie sa hotarasca in acest sens." liviu.vulpe@gandul.info


(833 afișări)

 

Link-uri înrudite

· Alte știri din sursa
Gândul

· Alte știri de la Titus Liviu VULPE


Azi: Cea mai citită știre din sursa Gândul:

Primarul sectorului 1 - nemultumit de curatenia stradala | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.7142379283905 seconds.