Marți, 27 Februarie 2007 - 05:55 AM Aleg.RO: Primaria Laslea rascumpara scolile retrocedate Bisericii Evanghelice

Publicat de: ---

romanialibera Primaria comunei sibiene Laslea intentioneaza sa propuna Consiliului Local achizitia a doua imobile scolare din comuna Malancrav, recent retrocedate Bisericii Evanghelice . Daca proiectul pe acesta tema va primi aprobarea alesilor, atunci reprezentantii administratiei locale vor depune Bisericii o oferta de cumparare pentru imobilele ce adapostesc scoala generala si gradinita din satul Malancrav, imobile a caror valoare de piata poate ajunge la cote apreciabile.
Peste 200 de copii invata in unitatile de invatamant din sat, iar reprezentantii Primariei considera ca varianta achizitiei acestor imobile la patrimoniul public ar fi cea mai ieftina si convenabila solutie pentru a evita blocajele in activitatea scolara.
"Ne aflam in tratative pentru a incerca sa cumparam cladirile. Daca vom prelua aceste imobile, vom incerca sa extindem cladirea principala cu alte cateva sali de clasa, pentru ca toti elevii sa invete in aceeasi scoala, sa aducem utilitatile si sa construim o sala de sport", a declarat, primarul comunei Laslea, Gheorghe Serb.
Reprezentantii Primariei sustin ca una dintre alternativele la achizitia imobilelor scolare este aceea de constructie a unor scoli noi, dar intr-o asemenea perspectiva ar putea aparea probleme de ordin arhitectural pentru ca acestea nu s-ar mai incadra armonios aspectului general al satului sasesc Malancrav. Scoala se afla in vecinatatea bisericii cetate din sat, a casei parohiale evenghelice si sub platoul pe care se afla conacul Apafi, restaurat, toamna trecuta, de Fundatia "Mihai Eminescu", organizatia neguvernamentala patronata de printul Charles de Wales.  
   


(964 afișări)

 

Link-uri înrudite

· Alte știri din sursa
România Liberă

· Alte știri de la ---


Azi: Cea mai citită știre din sursa România Liberă:

Primaria Laslea rascumpara scolile retrocedate Bisericii Evanghelice | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.68259906768799 seconds.