Miercuri, 31 Ianuarie 2007 - 05:41 AM Aleg.RO: Ce i-a spus Basescu lui Seres?

Publicat de: ---

azi Ce i-a spus Basescu lui Seres?
PC sustine ca "presedintele poate si trebuie sa raspunda daca l-a sunat pe tema Alro pe ministrul Economiei, înainte
de a-i trimite memoriul"      Presedintele PC, Dan Voiculescu, i-a trimis, ieri, o scrisoare presedintelui Basescu în care îi cere sa desecretizeze si sa prezinte cele trei convorbiri telefonice avute pe tema Alro, în perioada septembrie 2005-aprilie 2006, cu fostul ministru al Economiei si Comertului, Codrut Seres .      "Domnule presedinte, constatam cu îngrijorare ca problema implicarii institutiei prezidentiale în scandalul de trafic de influenta ia amploare. Având în vedere suspiciunile aparute si pentru ca opinia publica sa cunoasca adevarul, va solicitam, dumneavoastra si institutiilor abilitate ale statului, sa desecretizati si sa prezentati cele trei convorbiri telefonice avute pe tema Alro, în perioada septembrie 2005-aprilie 2006, din postura de presedinte, cu fostul ministru al Economiei si Comertului, Codrut Seres", se arata în scrisoarea trimisa de Voiculescu lui Basescu.
     Liderul PC precizeaza ca solicitarea este facuta cu buna credinta si are la baza declaratiile permanente ale sefului statului pentru promovarea transparentei si corectitudinii oamenilor politici în derularea actului public de conducere.
     "Consideram ca dumneavoastra ar trebui sa fiti primul interesat de eliminarea unor acuzatii grave la adresa institutiei prezidentiale", adauga Voiculescu.
     Reamintim ca, recent, presedintele Partidului Conservator l-a acuzat pe presedintele Traian Basescu de trafic de influenta, sustinând ca seful statului i-ar fi cerut fostului ministru al Economiei, Codrut Seres, sa intervina pentru furnizarea de energie ieftina societatii Alro Slatina. Sa spuna fostul ministru!
     Consilierul prezidential Adriana Saftoiu a declarat, pentru Mediafax, în replica la solicitarea lui Dan Voiculescu, ca, la Cotroceni, nu se fac înregistrari si i-a solicitat fostului ministru sa le publice, daca le detine.
     Ea nu a putut preciza numarul sau continutul convorbirilor telefonice pe care Basescu le-ar fi avut cu Seres. "Domnul Seres ar trebui sa faca aceste precizari", a spus Saftoiu. Basescu trebuie sa-si aminteasca
     Conservatorii considera ca presedintele Basescu "poate si trebuie" sa spuna daca l-a sunat pe fostul ministru Codrut Seres pe tema Alro, de mai multe ori, cu mult timp înainte de a-i trimite memoriul, precum si despre ce a discutat, chiar daca nu exista înregistrari ale convorbirilor telefonice.
     Conservatorii considera ca raspunsul Adrianei Saftoiu "ridica mari semne de întrebare asupra transparentei si corectitudinii invocate mereu de presedintele Basescu". "Ascunzându-se dupa mecanisme institutionale, Presedintia uita de fondul problemei".
     PC sustine ca "presedintele poate si trebuie sa raspunda opiniei publice, chiar si în absenta înregistrarilor convorbirilor sale telefonice, daca l-a sunat pe tema Alro pe ministrul Economiei în mai multe rânduri, cu mult timp înainte de a-i trimite memoriul".
     "Presedintele poate si trebuie sa îsi aminteasca pentru opinia publica, chiar si în absenta înregistrarilor telefonice, despre ce anume a discutat în acele convorbiri cu ministrul Seres, pe tema Alro", considera conservatorii.
     Intrucât doar cu câteva zile în urma, la TVR, presedintele Basescu si-a contrazis flagrant propriul purtator de cuvânt, tot pe tema Alro, Partidul Conservator asteapta înca pozitia personala a presedintelui Basescu, se mai arata în comunicat.


(711 afișări)

 

Link-uri înrudite

· Azi
· Alte știri din sursa
Azi

· Alte știri de la ---


Azi: Cea mai citită știre din sursa Azi:

Ce i-a spus Basescu lui Seres? | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.61031198501587 seconds.