Miercuri, 31 Ianuarie 2007 - 05:38 AM Aleg.RO: Consilierul local Rodion Camataru, tun imobiliar cu Primaria Craiovei

Publicat de: Ionut PARVULESCU

Gândul Consilier local al Craiovei din partea PD, fostul fotbalist Rodion Camataru, este pe cale sa incheie una dintre cele mai bune afaceri imobiliare ale sale din ultimii ani . Dupa ce consiliul local concesionase deja 285 mp din spatiul pe care este construita o banca din centrul Craiovei, pe str. A.I. Cuza, nr. 16, in apropiere de Primaria Craiova, iar Camataru cumparase restul de 150 mp, consilierul local a inceput deja o negociere directa cu Primaria Craiova prin care intentioneaza sa cumpere tot terenul la pretul de 300 de euro / mp, in conditiile in care respectivul teren, situat chiar in buricul orasului, valoreaza cel putin 1. if(typeof(ord)=="undefined")ord=Math.random()*10000000000000000; document.write('); 000 de euro / mp.

Procesul-verbal parafat de comisia CL de negociere pentru vanzarea spatiilor publice este intocmit pe o foaie de caiet studentesc, cu un scris indescifrabil si fara semnaturi identificabile. Consilierul Rodion Camataru a inchiriat spatiul concesionat de catre municipalitate unei banci, de unde incaseaza o chirie de 15.000 de euro pe luna. In cazul in care consilierii locali vor aproba proiectul de hotarare, Camataru va deveni proprietar deplin asupra terenului, platind municipalitatii 85.000 de euro in loc de 150.000 de euro, atat cat valoreaza terenul la pretul pietei. In plus, consilierului local i se permite sa plateasca si in 15 rate egale. Comisia de negociere a consiliului local pentru vanzarea spatiilor publice este organul abilitat de autoritati sa stabileasca preturile la instrainarea spatiilor aflate in proprietatea municipalitatii, catre diverse persoane fizice sau juridice. Dupa ce membrii comisiei de negociere stabilesc un pret si semneaza un proces-verbal, se intocmeste un proiect de hotarare prin care tranzactia se supune votului consilierilor locali, dintre care face parte si Rodion Camataru.

Despre terenul pe care il va cumpara, consilierul local spune ca a oferit un pret corect, intrucat respectiva parcela este ocupata si nu conteaza daca este cladirea sa. "Terenul acela nu este liber, exista o cladire cu un contract de concesiune pe 49 de ani. Daca ar fi putut fi scos la licitatie, ar fi putut valora si 2.000 de euro pe metru, dar acest lucru nu este posibil", a declarat consilierul PD Rodion Camataru. ionut.parvulescu@gandul.info


(851 afișări)

 

Link-uri înrudite

· Alte știri din sursa
Gândul

· Alte știri de la Ionut PARVULESCU


Azi: Cea mai citită știre din sursa Gândul:

Consilierul local Rodion Camataru, tun imobiliar cu Primaria Craiovei | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.62375402450562 seconds.