Miercuri, 31 Ianuarie 2007 - 05:38 AM Aleg.RO: Procesele Consiliului Județean Vrancea, împrăștiate în toată țara

Publicat de: Cristi CIUPERCĂ

AMOS News <IMG class=photoshare-clickable id=imageLocation o­nclick=handleOnClickImage(this) height=80 alt=OprisanMarian2_60x hspace=5 src="http://www.amosnews.ro/index.php?module=Photoshare&type=show&func=viewimage&iid=543&viewkey=" width=60 align=left vspace=5 name=imageLocation>Săptămâna aceasta magistrații Curții Supreme vor decide dacă strămută și dosarul penal în care președintele CJ Vrancea, Marian Oprișan, a fost trimis în judecată de DNA. Magistrații Secției de Contencios Administrativ și Fiscal a Înaltei Curți de Casație și Justiție au strămutat încă trei dosare în care parte este instituția Consiliului Județean Vrancea.

Concret, procesul în care Consiliului Județean se judeca cu Direcția de Cultură Vrancea pentru sediul fostei Prefecturi a fost strămutat la Tribunalul Arad. În prezent dosarul se află pe rolul Tribunalului Vrancea, la completul condus de judecătoarea Silvia Duță.

Clădirea în cauză este dorită ca sediu de Parchetul de pe lângă Tribunalul Vrancea. Judecătoarea Duță a mai scăpat de un dosar. Este vorba de cererea de revizuire a sentinței Tribunalului Vrancea formulată de Eduard Lambrino în dosarul celor șapte consilieri județeni.

Dosarul a fost strămutat la Tribunalul Iași. Un alt dosar strămutat a fost cel de pe rolul Curții de Apel Galați în care părți sunt Eduard Lambrino, Ciprian Stroia, Marius Văsîi, PSD Vrancea și CJ Vrancea.

Magistrații Curții Supreme au decis ca dosarul să fie soluționat la Curtea de Apel Ploiești. Pe 1 și 2 februarie sunt programate noi termene la care magistrații Înaltei Curți de Casație și Justiție vor decide dacă strămută alte dosare care se judecă la instanțele vrâncene.

Unul dintre acestea este dosarul în procurorii DNA l-au trimis în judecată pe președintele CJ Vrancea, Marian Oprișan, vicepreședintele CJ, Mircea Diaconu, precum și pe foștii șefi din CJ: Valeria Teodorescu, Ion Costeanu, Liviu Rusu și fostul diriginte din șantier, Valeriu Iacob.

Dosarul se află în prezent pe rolul Judecătoriei Focșani, următorul termen fiind chiar miercuri 31 ianuarie. Cererea de strămutare a fost formulată de Liviu Rusu, care a mai cerut și strămutarea dosarului în care acesta mai speră să obțină restituirea la DNA a cauzei în care a fost trimis în judecată.


(838 afișări)

 

Link-uri înrudite

· AMOS News
· Alte știri din sursa
AMOS News

· Alte știri de la Cristi CIUPERCĂ


Azi: Cea mai citită știre din sursa AMOS News:

Procesele Consiliului Județean Vrancea, împrăștiate în toată țara | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.59239792823792 seconds.