Luni, 29 Ianuarie 2007 - 06:23 AM Aleg.RO: Liberalii vor analiza posibilitatea suspendarii lui Basescu

Publicat de: Redactia Curentul

curentul

Avertismentul liderului PD Emil Boc, care spunea ca Alianta se va rupe daca PNL voteaza suspendarea presedintelui, nu pare a-i fi speriat pe liberali .

Desi ajunsesera la un armistitiu cu democratii, liderii radicali ai PNL, care il atacau constant pe presedintele Traian Basescu, nu resping ideea de a vota suspendarea lui Basescu. Subiectul va fi analizat in cadrul Biroului Permanent Politic al PNL din aceste zile, de la Sinaia. Cunoscutul critic al lui Traian Basescu, vicepresedintele PNL Ludovic Orban (foto), le-a transmis insa un mesaj clar democratilor. "Partidul National Liberal va vota pentru suspendarea presedintelui Traian Basescu, daca acesta va continua politica din ultimii doi ani". Vicepresedintele PNL ii acuza pe democrati ca fac politica presedintelui Traian Basescu, adevaratul lider al PD. Orban le-a cerut democratilor sa nu mai asculte de presedinte, pentru ca vor pierde Alianta cu PNL. "PD trebuie intarcat si scos din premergator", a aratat liderul liberal, folosind limbajul sau inconfundabil. Mai moderat din fire, ministrul economiei si comertului, liberalul Varujan Vosganian, a spus ca "demersul de suspendare a presedintelui Traian Basescu initiat de PSD contine niste avertismente pentru seful statului si este un bun subiect de meditatie pentru acesta, la fel cum este un bun subiect de meditatie si pentru Alianta".

Varujan Vosganian a precizat insa ca "PNL nu se poate situa de partea PSD in actiunea lor pentru suspendare presedintelui inainte de a vedea pe ce se bazeaza acest document".

Ministrul economiei a mai spus ca pozitia PNL vizavi de acest subiect va fi clarificata in cadrul Biroului Permanent al PNL, care se reuneste astazi si maine la Sinaia.

Totodata, Vosganian a aratat ca liderii PNL trebuie sa analizeze atent demersul PSD. "Trebuie sa vedem daca actiunea PSD nu este facuta pentru a castiga electorat si daca este o actiune argumentata", a declarat liberalul.

La randul sau, presedintele PNL, premierul Calin Popescu Tariceanu, spunea saptamana trecuta ca va recomanda liberalilor sa nu sustina initiativa PSD de a demara procedurile de suspendare din functie a sefului statului, dar a aratat ca decizia apartine partidului si depinde de cum se va comporta presedintele.


(789 afișări)

 

Link-uri înrudite

· Alte știri din sursa
Curentul

· Alte știri de la Redactia Curentul


Azi: Cea mai citită știre din sursa Curentul:

Liberalii vor analiza posibilitatea suspendarii lui Basescu | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.55650210380554 seconds.