Joi, 30 Noiembrie 2006 - 05:59 AM Aleg.RO: Senatorii fenteaza legile pentru a-si baga oamenii in CNA

Publicat de: Diana POPESCU

Gândul Guvernul nu face prea multe parale in ochii senatorilor . Cel putin asa rezulta din decizia Comisiei de Cultura a Camerei superioare de a aproba majorarea numarului de membri CNA, de la 11 la 13. Cu 4 voturi pentru si 3 impotriva, comisia a luat o hotarare care contravine pozitiei Guvernului: Executivul nu sustine aceasta suplimentare. Dar verdictul senatorilor contravine si legii: art. 15 alin. 1 din Legea 500/2002 privind finantele publice prevede faptul ca, in cazul in care se ia o hotarare care atrage majorarea cheltuielilor unei institutii, trebuie prevazute si mijloacele de sustinere financiara a noilor cerinte. Senatorii nu si-au batut capul cu astfel de nimicuri, desi venirea a inca doi membri in Consiliul National al Audiovizualului nu e tocmai un mizilic banesc: doua salarii de secretar de stat, doua masini cu soferii aferenti, doua secretare. if(typeof(ord)=="undefined")ord=Math.random()*10000000000000000; document.write('); Niciuna dintre aceste "noutati" nu figura in proiectul de buget pe 2007, in care CNA-ul fusese inclus cu un total de 11 oameni. Daca va ajunge sa numere 13, va trebui modificat si proiectul de buget.

Relaxarea cu care senatorii se raporteaza la legile in vigoare si, in general, la orice lucruri impuse, a contaminat si procesul de nominalizare a potentialilor membri CNA. Biroul Permanent al Camerei Deputatilor stabilise in luna mai, ca termen-limita pentru aceste propuneri, luna iunie. N-a fost un impediment pentru PSD, care n-a ezitat sa propuna oameni in noiembrie.

"Toate aceste aspecte reflecta un singur lucru: ca nu se mai respecta nici o lege. Ca intelegerile dintre lideri cantaresc mai mult decat actele normative. Si ca exista un alt izvor de drept in Romania, cu puteri mai mari decat Constitutia si legea. Cine stie, poate ca maine vor gasi de cuviinta sa prevada ca trebuie sa avem cate patru neveste. Sau ca cine are azi 16 ani de maine o sa aiba 17. Se pare ca intelegerea liderilor este singura lege in tara asta", constata Ralu Filip, presedintele CNA. diana.popescu@gandul.info


(913 afișări)

 

Link-uri înrudite

· Alte știri din sursa
Gândul

· Alte știri de la Diana POPESCU


Azi: Cea mai citită știre din sursa Gândul:

Senatorii fenteaza legile pentru a-si baga oamenii in CNA | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.54560089111328 seconds.