Joi, 30 Noiembrie 2006 - 05:57 AM Aleg.RO: Situația fostei vile a lui Ceaușescu, în atenția CJ Timiș

Publicat de: Ioana TOMA

AMOS News Consilierul județean, Ionuț Nasleu (PRM), a declarat că va cere intervenția DNA în contractul de asociere dintre administrația județeană și SC Tender SA pentru administrarea fostei reședințe a familiei Ceaușescu, informează corespondentul Amos News.
La solicitarea consilierului județean PRM, președintele CJT, Constantin Ostaficiuc a dat dispoziție direcțiilor specializate să analizeze stadiul participațiunilor instituției în trei cazuri: asocierea de la fosta reședință a lui Nicolae Ceaușescu, acum Hotelul Internațional, asocierea în afacerea cu iz penal, Interporto, și cea cu Timgaz Buziaș.

Ionuț Nasleu (PRM) l-a interpelat pe liderul CJ Timiș în principal pentru situația de la Hotelul Internațional, cerând chiar rezilierea contractului pentru că nu s-au îndeplinit condițiile decise prin hotărâre de consiliu în urmă cu trei ani și jumătate. "Până în 6 iunie 2006, capitalul social al societății pe acțiuni trebuia să fie mărit cu circa 1,14 milioane euro. Nu știu dacă acest lucru s-a întâmplat, de aceea cer o verificare a situației. Clauzele contractuale prevedeau că hotelul va deveni unul de 5 stele și acest fapt nu s-a întâmplat, pentru că nu am văzut nici o investiție. În plus, habar nu avem cine din CJT este reprezentant în comisia de cenzori", a declarat Nasleu.

Acesta a anunțat că în cursul săptămânii viitoare va sesiza Departamentul Național Anticorupție Timiș pentru a se verifica subevaluarea celor două spații cu care CJT a intrat în asociere, pe vremea când a fost condus de social-democratul Dan Ioan Șipoș.

"Au dat fostul garaj al partidului, unde sunt sute de metri pătrați, și hotelul, ambele aflate în zone bune din oraș, la echivalentul a 1,4 milioane de euro, când o vilă în zona centrală a orașului are același preț", a mai spus Nasleu, care vrea să se afle de ce toate asocierile pe care administrația județeană le-a făcut cu firme private au fost sortite eșecului.

În urmă cu circa șase ani, CJT înființa SC "Inter Center Service" SRL Timișoara, societate care administra și Hotelul Internațional. Pentru că firma nu a reușit să se pună pe picioare, Consiliul Județean, condus de Șipoș, a luat hotărârea să găsească un partener care să revigoreze afacerea. Deși normal era să se organizeze o licitație în acest sens, CJT l-a preferat pe magnatul Ovidiu Tender.

Mai mulți consilieri județeni s-au opus încheierii afacerii, dar au fost pe loc puși la punct de Șipoș și cei care îi susțineau ideea. "CJT putea să obțină un preț mai mare. Cu 60 de miliarde, echivalentul a 1,6 milioane de euro, poți să cumperi șase sau șapte apartamente în centrul orașului. Nu înțeleg de ce nu a fost organizată o licitație pentru a fi găsit cel mai bun partener în această afacere", atrăgeau atunci atenția consilierii.

Replica lui Șipoș a venit imediat: "Tender a venit cu ideea să facem un hotel de cinci stele în Timișoara. Nu a fost singura societate cu care am purtat discuții, dar proiectul lor a fost cel mai bun. Eu îmi asum responsabilitatea asupra acestei asocieri", declarase fostul baron local, intrat acum în anonimat. După ce a pierdut mandatul de la CJT, Șipoș a fost, o perioadă, chiar angajat al lui Tender.


(926 afișări)

 

Link-uri înrudite

· AMOS News
· Alte știri din sursa
AMOS News

· Alte știri de la Ioana TOMA


Azi: Cea mai citită știre din sursa AMOS News:

Situația fostei vile a lui Ceaușescu, în atenția CJ Timiș | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.64773511886597 seconds.