Miercuri, 29 Noiembrie 2006 - 06:58 AM Aleg.RO: Mona Muscă rămâne parlamentar

Publicat de: ---

AMOS News <IMG class=photoshare-clickable id=imageLocation o­nclick=handleOnClickImage(this) height=80 alt=MonaMusca hspace=5 src="http://www.informatia.ro/index.php?module=Photoshare&type=show&func=viewimage&iid=311&viewkey=" width=60 align=left vspace=5 name=imageLocation>Biroul Permanent al Camerei Deputaților a luat act de concluzia la care au ajuns deputații din comisia juridică, potrivit căreia deputatului Mona Muscă nu i se poate retrage mandatul de parlamentar. Președintele Comisiei juridice, Sergiu Andon declara, săptămâna trecută, că în acest caz există o procedură judiciară în derulare.

”Sesizarea făcută în acest sens privește o faptă penală care trebuie să fie anchetată. Chiar dacă se întâmplă să fie judecată și condamnată în vreun fel, dacă nu se ridică și dreptul de a fi ales, ca pedeapsă complementară, tot rămâne deputat.

Mandatul nu se poate retrage decât în condițiile în care justiția se pronunță definitiv, cu pedeapsa complementară a retragerii dreptului de a fi ales. Acest lucru este prevăzut și în Constituție", explica Andon.

Asociația Civic Media (ACM) a depus la Biroul Permanent o plângere penală împotriva Monei Muscă, pentru fals în acte publice.

ACM considera că, în lumina menținerii de către CNSAS a deciziei de poliție politică în cazul deputatului, declarațiile Monei Muscă conform cărora nu a colaborat cu Securitatea, semnate obligatoriu la începutul mandatului de parlamentar în legislatura 2000-2004 și al celui din 2004 până în prezent, devin falsuri în acte publice și atrag consecințele legii.


(735 afișări)

 

Link-uri înrudite

· AMOS News
· Alte știri din sursa
AMOS News

· Alte știri de la ---


Azi: Cea mai citită știre din sursa AMOS News:

Mona Muscă rămâne parlamentar | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.57197093963623 seconds.