Miercuri, 12 Iulie 2006 - 05:58 AM Aleg.RO: Olteanu: Este necesară o reglementare mai clară a conflictului de interese

Publicat de: Andrei DINU

AMOS News Președintele Camerei Deputaților, Bogdan Olteanu spune că este necesară o reglementare “mai clară și mai drastică” a situațiilor referitoare la conflictul de interese și incompatibilităților, informează AMOS News. În cadrul unei dezbateri pe tema înființării Agenției Naționale de Integritate (ANI), Olteanu a arătat că, în prezent, există două proiecte asemănătoare, unul propus de fostul guvern și aflat la Senat, altul care va fi trimis de Cabinetul Tăriceanu, Camerei Deputaților.

“Există o singură suprapunere între ele, un singur articol din proiectul aflat la Senat, prin care se înființează un Consiliu Național de Integritate, ceea ce ar fi corespondentul ANI. În rest, proiectul de la Senat este o modificare a legii 161, în sensul unei mai clare și drastice delimitări a situațiilor referitoare la conflictul de interese și incompatibilităților”, a arătat Olteanu.

El a afirmat că cele două proiecte nu se suprapun, deoarece proiectul Cabinetului Tăriceanu, susținut de coaliția de guvernare, reglementează, în cea mai mare parte, crearea ANI.

“Noi avem nevoie de acest proiect pe care ni l-am asumat. Dacă, pe de altă parte, va exista susținerea politică pentru o mai drastică reglementare a conflictului de interese și incompatibilităților, există proiectul de la Senat care poate fi amendat”, a spus Olteanu.


(419 afișări)

 

Link-uri înrudite

· AMOS News
· Alte știri din sursa
AMOS News

· Alte știri de la Andrei DINU


Azi: Cea mai citită știre din sursa AMOS News:

Olteanu: Este necesară o reglementare mai clară a conflictului de interese | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.84662413597107 seconds.