Miercuri, 12 Iulie 2006 - 05:57 AM Aleg.RO: Stolojan nu vrea sa fie premier. Basescu stie?

Publicat de: Lia Bejan

gardianul Consilierul presedintelui Basescu, Theodor Stolojan, a declarat luni seara, la Realitatea TV, ca  nu doreste sa devina premier . Consecventa cu care il critica pe Tariceanu s-ar datora, potrivit lui Stolojan, faptului ca doreste o guvernare în slujba cetatenilor.
 Consilierul presedintelui Basescu, Theodor Stolojan, continua sa spuna ca nu doreste sa devina prim-ministru, iar consecventa cu care il critica pe fostul sau coleg de partid Calin Popescu Tariceanu se datoreaza doar faptului ca ar urmari o guvernare în slujba cetatenilor.

„PNL este in continua scadere pentru ca actualii lideri nu au credibilitate, iar Calin Popescu Tariceanu este inconsecvent“, a afirmat consilierul presedintelui Basescu, Theodor Stolojan, in cadrul unei emisiuni la Realitatea Tv. El continua acuzele la adresa actualei conduceri a partidului dar, pentru prima oara, vorbeste de faptul ca ar coagula, in jurul sau, mai multi liberali nemultumiti de activitatea lui Tariceanu. Stolojan a anuntat ca va declansa o ofensiva politica in septembrie, cand va prezenta si solutii pentru relansarea PNL si cand va aduce cu el intreaga echipa. Stolojan afirma acum ca demersul sau din toamna nu va putea duce la scindarea liberalilor, in totala contradictie cu declaratiile de-acum cateva saptamani, cand nu era deloc sigur de unitatea liberalilor, dupa un demers al sau.

«Tariceanu, 6, nota mediocritatii»
Pozitia fostului lider liberal fata de activitatea Cabinetului condus de un liberal este aceeasi cu pozitia fostului lider democrat, actualmente sef al statului. „Nu as critica tot Guvernul, pentru ca exista si ministri care si-au facut treaba. Dar pentru neimplicare si inconsecventa ii acord lui Tariceanu o nota de mediocritate, nota 6“, a afirmat Stolojan luni seara. El s-a legat de „gafele ministrului apararii, Teodor Atanasiu, care in mod inadmisibil se bucura inca de sustinerea partidului“.

Decizia, la premier
Motivul unei astfel de atitudini a fost exprimat de actualul consilier al sefului statului, fara nici un echivoc: „Nu eu am luat decizia de a nu fi un partener al lui Basescu, ci Tariceanu. Nu eu am luat decizia sa numesc PD ca adversar al PNL, cum fac unii din conducerea PNL. Nu am ce sa ii fac lui Tariceanu, daca el asa considera“, a spus el. Ca urmare, a purces la crearea unui curent, in partid, conform caruia „ceva trebuie facut in partid, pentru ca asa nu se mai poate“. Stolojan a adaugat ca, alaturi de Mona Musca, Valeriu Stoica sau Raluca Turcan, acuzati ca fac jocurile Palatului Cotroceni, considera ca singura solutie pentru PNL sa iasa din actuala criza este de a-si revizui strategia si parteneriatul cu PD.

«Eu am crescut PNL la 20%»
Fostul lider liberal se vede pe sine in postura celui chemat sa rezolve toate problemele PNL. In contrapondere cu scaderea popularitatii partidului, pe care o pune, exclusiv, pe seama prestatiei echipei conducatore, Stolojan face referire la ceea ce era PNL in 2004, pe vremea cand partidul era condus de el: „O forta politica puternica de dreapta, in alianta cu PD“. Se caracterizeaza pe sine drept „un om care a muncit mult ca PNL sa creasca de la 7 la suta la 20 la suta“. In plus, precizeaza ca, in calitate de om politic, are doua obiective: sa lupte pentru mentinerea Aliantei D.A., „pentru ca romanii au incredere in ea si poate castiga alegerile in 2008“, si ca PNL sa realizeze ca pierde din credibilitate, sa inteleaga de ce si sa ia masurile pentru a stopa declinul. Presedintele Comisiei de Etica a PNL, Bogdan Olteanu, a spus ieri pentru Mediafax ca intentiile anuntate de Stolojan nu au fost discutate în cadrul actualei conduceri a PNL, care „are prioritati mult mai importante“. In plus, Olteanu nu a urmarit recentele declaratii ale fostului presedinte liberal, întrucât acestea „nu figureaza pe agenda“ sa. Întrebat cum comenteaza acuzele lui Stolojan cu privire la existenta unor grupuri de interese în interiorul PNL, Olteanu a raspuns: „Nu cunosc grupuri de interese în PNL, daca le va gasi (Stolojan – n.r.) sa ni le anunte si noua“.

Nicolai: «Stolojan sa-si faca alt partid»
Senatorul liberal Norica Nicolai i-a sugerat lui Theodor Stolojan sa-si faca partid daca doreste o factiune politica: „Orice platforma politica este admisibila în afara partidului. Oricine doreste acest lucru îl poate face, dar nu în interiorul PNL“, a insistat senatorul liberal, membru al Comitetului Executiv al liberalilor. Ea a spus ca demersurile lui Stolojan nu vor avea niciun impact printre liberali, iar acuzatiile la adresa conducerii actuale sunt neîntemeiate si fac parte dintr-o serie de iesiri publice pe care acesta le-a avut de un an si jumatate.


(347 afișări)

 

Link-uri înrudite

· Alte știri din sursa
Gardianul

· Alte știri de la Lia Bejan


Azi: Cea mai citită știre din sursa Gardianul:

Stolojan nu vrea sa fie premier. Basescu stie? | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 1.0195698738098 seconds.