Miercuri, 12 Iulie 2006 - 05:55 AM Aleg.RO: Primaria din Ramnicu Valcea - "musca fara cap"

Publicat de: ---

adevarul

Primarul PD din Ramnicu Valcea, Mircia Gutau, a fost arestat, ieri, pentru 29 de zile, dupa ce Curtea de Apel Bucuresti a admis recursul DNA . Tribunalul Bucuresti hotarase, saptamana trecuta, cercetarea lui in libertate. Acesta a asteptat ieri dimineata in biroul sau decizia Curtii de Apel Bucuresti. La aflarea vestii, Mircia Gutau a declarat: "Sunt socat, sunt daramat, sunt nevinovat". Primarul din Ramnicu Valcea a spus ca va respecta legea si ca se va supune hotararii instantei, chiar daca nu exista probe impotriva sa. El a adaugat ca decizia judecatorilor a fost luata pentru a nu se face de ras Departamentul National Anticoruptie. Curtea de Apel Bucuresti a respins, ieri, si   recursul viceprimarului din acelasi oras, Nicolae Dicu, prin care acesta contesta eliberarea mandatului de arestare preventiva. În primarie, dupa afirmatiile lui Toma Mihaescu, secretarul institutiei, "toata lumea e bulversata si suntem... ca o musca fara cap". socul este cu atât mai evident cu cât primarul si unul dintre viceprimari se afla în arest, iar celalalt viceprimar, Constantin Monceanu, de la PNL, este în concediu. Secretarul primariei, Toma Mihaescu, nu stia daca acesta este în concediu de odihna sau concediu de boala.

Interimatul ar putea fi câstigat de PSD
Râmnicenii au primit vestea Curtii de Apel Bucuresti ca pe o bomba. Unii se asteptau, altii, dimpotriva, nu credeau ca sunt argumente pentru arestarea primarului. si aceasta datorita faptului ca majoritatea locuitorilor municipiului apreciaza ceea ce a facut Mircia Gutau, ca primar, în doi ani de la învestitura. Mai mult decât atât, la un sondaj de opinie, efectuat pe plan local, cu peste 1.000 de subiecti, Mircia Gutau avea sustinerea a 83 la suta din cei intervievati. La prefectura se discutau ieri modalitatile de suspendare din functie a primarului si a viceprimarului si posibilitatea de a asigura interimatul. În discutiile politice, care au loc tot mai intens în aceste ore, se preconizeaza alegerea unui viceprimar în locul lui Nicolae Dicu, care sa asigure si interimatul la conducerea primariei. Sunt discutii între formatiunile politice si se pare ca unul dintre consilierii PSD, Valer Tudor, care a mai fost viceprimar, are sanse sa ajunga interimar.

Gutau va fi exclus din PD
Presedintele Partidului Democrat, Emil Boc, a anuntat, luni, la finalul sedintei Biroului Permanent National, ca s-a decis excluderea din rândurile formatiunii a viceprimarului Nicolae Dicu.
Cum propunerea de arestare preventiva pentru primarul din Râmnicu Vâlcea a fost acceptata de judecatori, si excluderea acestuia din PD va fi luata în discutie de catre Biroul Permanent.  


(362 afișări)

 

Link-uri înrudite

· Adevarul
· Alte știri din sursa
Adevărul

· Alte știri de la ---


Azi: Cea mai citită știre din sursa Adevărul:

Primaria din Ramnicu Valcea - "musca fara cap" | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.79869294166565 seconds.