Miercuri, 12 Iulie 2006 - 05:55 AM Aleg.RO: CJ Suceava va confinanța 5 case pentru sinistrații din Arbore

Publicat de: Cristina STRUGARI

AMOS News Consiliul Județean Suceava va cofinanța reconstrucția a cinci din cele 28 de case distruse de furtuna care s-a abătut asupra comunei Arbore în noaptea de 30 iunie spre 1 iulie.

Anunțul a fost făcut de vicepreședintele CJ, Eugen Uricec. El a declarat că locuințele se vor întinde pe cîte 120 de metri pătrați și vor avea în componență trei camere și bucătărie, iar beneficiarii au fost stabiliți din rîndul familiilor numeroase.


Vicepreședintele Uricec a mai spus că anexele gospodărești vor fi realizate de Primăria Arbore cu materiale de construcție provenite din donații. Pe de altă parte, prefectul de Suceava, Orest Onofrei, a declarat că joi va avea întîlniri cu oameni de afaceri din fiecare zonă a județului, pentru a se vedea cu ce pot contribui pentru reconstruirea gospodăriilor din Arbore.


El a mai spus că în cadrul discuțiilor avute cu arhiepiscopul Sucevei și Rădăuților, Înaltul Pimen, s-a decis ca Biserica și autoritățile județului să acționeze în baza unui plan comun pentru rezolvarea problemelor generate de inundațiile de la Arbore.


Săptămîna trecută, președintele Consiliului Județean, Gavril Mîrza, anunța că cele 28 de case distruse de inundații în comuna Arbore, vor fi reconstruite pînă în toamnă de tot atîtea firme de construcție. El declara că fiecare firmă constructoare va suporta 200 de milioane de lei din costul lucrărilor, în timp ce restul va fi asigurat din alte surse.


(398 afișări)

 

Link-uri înrudite

· AMOS News
· Alte știri din sursa
AMOS News

· Alte știri de la Cristina STRUGARI


Azi: Cea mai citită știre din sursa AMOS News:

CJ Suceava va confinanța 5 case pentru sinistrații din Arbore | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.9909770488739 seconds.