Marți, 11 Iulie 2006 - 05:51 AM Aleg.RO: Talpes merge institutionalizat spre centru-dreapta

Publicat de: ---

adevarul

Fostul consilier prezidential Ion Talpes a decis sa renunte la statutul de senator independent si sa aduca in parlament o noua formatiune politica . Anuntul oficial privind acest demers se va face miercuri, la biroul senatorial din Resita. Taples a devenit senator pe listele PSD la alegerile din 2004. La doar sase luni de la inregimentarea politica, fostul consilier prezidential decide sa-si dea demisia. Dupa o perioada de timp, are o tentativa firava de intrare la PNtCD, tentativa care a esuat insa. Mult timp, acesta a preferat statutul de senator independent, refuzand orice propunere de a intra intr-un alt partid.
- De ce ati decis sa va faceti partid politic?
- As vrea sa precizez un lucru. Nu-mi fac partid politic si doresc sa se consemneze aceasta idee. Miercuri, un grup de initiativa va demara acest demers, care tinde spre a se transforma, in final, intr-un partid politic. Pentru ca avem nevoie de o formula care sa rezolve problemele sociale ale tarii.
- Cum se va numi?
- Nu mi s-ar parea corect sa va spun de azi. De fapt, as prefera ca mai multe date sa le dau miercuri, unde voi spune si denumirea partidului si cine face parte din grupul de initiativa.
- Cum ati facut aceasta trecere de la social-democratie la doctrina de dreapta?
- De fapt, nu este de dreapta, ci mai mult de centru-dreapta. Personal, consider ca Romania are nevoie cel putin doua generatii de aici incolo de un partid care sa se ocupe cu adevarat de problemele sociale ale populatiei. As vrea sa precizez foarte clar ca nu am fost membru PSD decat sase luni. Deci, trecerea de la o doctrina la alta, cum spuneti, nici nu cred ca ar trebui luata in considerare. Cine stie care este doctrina mea politica? In toata perioada cat am fost membru PSD am ramas deziluzionat de modul in care incearca sa rezolve problemele romanilor. Adevarata lor preocupare este, de fapt, sa-si rezolve problemele conducerii partidului.
- Este adevarat ca noul partid are sprijin extern?
- Nu se poate vorbi de sprijin extern. Am vorbit insa cu foarte multe personalitati crestin-democrate care considera ca este nevoie de acest demers si sunt pentru creearea unui partid de centru-dreapta.
- Are in intentie noul partid sa-l sustina pe Emil Constantinescu pentru un nou mandat la Cotroceni?
- Este o aberatie. Aceste zvonuri mi se par chiar deplasate. Personal, nu am vorbit cu acest om de cinci ani de zile.  


(374 afișări)

 

Link-uri înrudite

· Adevarul
· Alte știri din sursa
Adevărul

· Alte știri de la ---


Azi: Cea mai citită știre din sursa Adevărul:

Talpes merge institutionalizat spre centru-dreapta | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 1.4175291061401 seconds.