Marți, 11 Iulie 2006 - 05:51 AM Aleg.RO: Basescu le-a eliberat pe batranelele rau-platnice

Publicat de: ---

evenimentulzilei Cele doua femei, mama si fiica, aruncate dupa gratii pentru ca nu au platit o amenda penala, au fost gratiate ieri de seful statului .

Presedintele Traian Basescu a semnat, ieri dupa-amiaza, decretele de gratiere a celor doua batrane din comuna vasluiana Vetrisoaia aruncate dupa gratii pentru ca nu au platit o amenda penala.

Conform unui comunicat al Administratiei Prezidentiale remis ieri, Basescu a semnat decretele de gratiere pentru Botezatu Diamanta si Macarie Ecaterina dintr-un singur motiv: "Singurul considerent pentru care presedintele Traian Basescu a acordat gratierea celor doua persoane este varsta, respectiv Botezatu Diamanta, 86 de ani, si Macarie Ecaterina, 66 de ani", precizeaza sursa citata.

Seful statului a atras insa atentia ca nimeni nu poate miza pe institutia gratierii in conditiile in care se face vinovat de tulburarea proprietatii.

Sfatul specialistului

Cele doua batrane i-au cerut presedintelui Romaniei, Traian Basescu, sa le gratieze in urma unui sfat primit de la ministrul justitiei, Monica Macovei, care le-a informat, prin intermediul directorului inchisorii in care au fost incarcerate, ca au dreptul sa ceara clementa presedintelui.

Ieri-dimineata, Ministerul Justitiei primise deja prin fax cate o copie a cererilor de gratiere formulate de cele doua detinute si astepta inca actele in original, care urmau sa fie aduse de la Vaslui cu o masina a Administratiei Nationale a Penitenciarelor.

Cel mai probabil acestea au ajuns direct pe masa presedintelui Basescu, care nu a stat prea mult pe ganduri pana sa ia o hotarare cu privire la soarta batranelor.

Familia femeilor cere si ea clementa

La aflarea vestii ca insusi presedintele Romaniei, Traian Basescu, s-a implicat in scoaterea batranelor din Penitenciarul Vaslui, unde se afla inchise de patru zile, Dorin si Toader Macarie, fiul, respectiv sotul Ecaterinei Macarie, inculpati in acelasi dosar, cred ca, in sfarsit, exista cineva care poate si vrea sa le faca dreptate.

Chiar daca au ramas acasa, desi sunt acuzati de aceeasi infractiune, cei doi cer acum ajutorul presedintelui Basescu si in ceea ce ii priveste.

"Am aflat din ziare ca domnul presedinte, in persoana, a zis ca le scoate pe batranele noastre de acolo. Eu ii multumesc frumos. Si sa nu uite dom’ presedinte si de noi. Ca ne ia si pe noi acusi... Sa ii spuneti domnului presedinte Basescu ca nu am facut nimic rau", declara ieri Toader Macarie, sotul Ecaterinei Macarie.

 

 

Libere in curand

Cele doua batrane inchise pentru neplata unei amenzi de sase milioane de lei ar putea fi eliberate astazi. Asta dupa ce decretele de gratiere emise de presedintele Traian Basescu si contrasemnate de premierul Calin Popescu-Tariceanu au plecat aseara catre Monitorul Oficial. Potrivit legii, gratierea se aplica in termen de cel mult 48 de ore de la publicarea decretului in Monitorul Oficial. 

Decizia de gratiere se va pune in aplicare de un judecator de la instanta in raza careia se afla penitenciarul unde sunt inchise femeile. Magistratul transmite decizia de punere in libertate catre conducerea penitenciarului, care este obligat sa o puna in executare. (Laura Gafencu, Alina Darie)

Cele doua vasluience au fost gratiate de Basescu doar pentru varsta lor inaintata


(376 afișări)

 

Link-uri înrudite

· Alte știri din sursa
Evenimentul Zilei

· Alte știri de la ---


Azi: Cea mai citită știre din sursa Evenimentul Zilei:

Basescu le-a eliberat pe batranelele rau-platnice | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.9314558506012 seconds.