Marți, 11 Iulie 2006 - 05:49 AM Aleg.RO: Circ fara paine in cazul spagii de la Primaria Ramnicu-Valcea

Publicat de: Adrian Horincar

curentul

Daca nu ar reprezenta o fata foarte urata a coruptiei care macina administratia din Romania, situatia primarului si a viceprimarului din Ramnicu-Valcea ar fi de tot rasul .

Primarul orasului Ramnicu-Valcea, democratul Mircia Gutau, este acuzat de catre Departamentul National Anticoruptie de luare de mita, iar viceprimarul Nicolae Dicu (PD), de complicitate la luare de mita, dupa ce ultimul a fost prins in flagrant, luand o "mica atentie" sub forma a 20.000 de euro de la un afacerist local. Partea amuzanta este ca, cu numai o saptamana inainte ca ambii sefi sa fie saltati de DNA, angajatii Primariei din Ramnicu-Valcea au fost obligati sa poarte in piept, timp de doua zile, insigne cu slogane ce indemnau la refuzul de a da si a primi mita.

Tribunalul Bucuresti a decis, vinerea trecuta, arestarea, pentru 29 de zile, a lui Nicolae Dicu - viceprimar al municipiului Ramnicu-Valcea. Prin aceeasi decizie s-a dispus cercetarea in stare de libertate a coinculpatului Mircia Gutau - primar al municipiului Ramnicu-Valcea. Ieri, la Tribunalul Bucuresti, s-a judecat recursul procurorilor la decizia ce il priveste pe primarul Gutau, acuzatorii dorind sa-l puna intr-o celula vecina cu cea a lui Nicolae Dicu. Decizia a fost insa amanata pana astazi.

Nu dati spaga la functionari... au sefi!

Toti functionarii angajati in Primaria din Ramnicu-Valcea au primit, in urma cu doua saptamani, insigne si printuri anti-spaga, inscriptionate cu textul "E.U. nu dau/E.U. nu iau spaga". Pe printurile promovate in campanie se puteau citi texte precum "Te mananca sa iei? Ti-o iei!" sau "Șpaga inseamna puscarie", iar pozele infatisau un functionar cu o mana intinsa, iar cu cealalta scarpinandu-se in palma. Functionarilor le-au mai fost oferite, spre a le pastra la vedere, pe birou, si specimene de bancnote avand valoarea simbolica de zero lei, inscriptionate cu aceleasi mesaje anticoruptie. "Ne-au dat insigne cu <EU nu iau spaga> si ne-au pus sa le purtam in piept timp de doua zile. Dupa o saptamana, si primarul, si viceprimarul erau retinuti si acuzati ca au luat o spaga de 50.000 de euro. Primarul a fost luat cu duba chiar din fata primariei", au declarat pentru Mediafax surse din primarie.

Din ciclul "Mari romani": MicuŽ Titulescu vs MicuŽ Boc

Tot de rasuŽ-plansuŽ apare situatia si daca este privita din prisma reactiilor oamenilor politici. Pesedistul Victor "MicuŽ Titulescu> Ponta s-a grabit sa acuze interventii politice pentru cei doi democrati, care sa-i scape de acuzatii. Cel aratat cu degetul a fost seful PD, Emil Boc. "PD in special a facut presiuni politice pentru ca primarul de Valcea sa ramana in libertate si, din cate am aflat eu, chiar si presedintele PD, Emil Boc, ar fi intervenit in sensul acesta", a declarat ieri, razboinic si justitiar, Ponta.

Nici presedintele PD nu s-a lasat mai prejos. Lovit de unul din accesele de amnezie care il ataca tot mai des, dupa ce l-a dat afara din partid pe viceprimar, Boc a iesit in fata presei, sustinand ca asta este practica obisnuita la PD si l-a amenintat pe Ponta cu judecata. Daca si-ar fi luat suplimentele alimentare pentru memorie la timp, micul Boc ar fi putut sa-si aminteasca de faptul ca ejectatul viceprimar Dicu este, deocamdata, doar cercetat penal, chiar daca in stare de arest. In acelasi timp, "profesionistul" Ionel Mantog, in al carui dosar (mare cat casa lui de miliarde din Targu Jiu) a inceput demult urmarirea penala, tot la DNA, nu numai ca este presedinte la PD Gorj, dar vrea sa intre din nou sef printr-un minister.


(420 afișări)

 

Link-uri înrudite

· Alte știri din sursa
Curentul

· Alte știri de la Adrian Horincar


Azi: Cea mai citită știre din sursa Curentul:

Circ fara paine in cazul spagii de la Primaria Ramnicu-Valcea | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.75050497055054 seconds.