Marți, 11 Iulie 2006 - 05:49 AM Aleg.RO: Protocol de ajutorare a sinistraților din Seciuri între CJ Gorj și MEC

Publicat de: Irina ALEXA

AMOS News Consiliul Județean Gorj a semnat luni un protocol de colaborare cu Ministerul Economiei ce vizează executarea drumurilor și rețelelor edilitare din zona Seciuri, transmite corespondentul AMOS News. Astfel, ministerul Economiei va suporta costurile infrastructurii pentru zonele în care vor fi reconstruite casele sinistraților din Seciuri. Prin protocolul semnat luni ministerul se angajează să execute drumurile și rețelele edilitare. Proiectele vor fi realizate de un institut de profil din Craiova ce colaborează cu societăți din minerit.

Săptămâna trecută, ministrul Codruț Șereș a declarat la Tg. Jiu că Societatea Națională a Lignitului și complexurile energetice de la Rovinari și Turceni vor da o mână de ajutor sinistraților din Seciuri, astfel încât casele să fie gata la începutul iernii.

Acesta și-a lăsat la Tg Jiu experți din minister pentru a pune la punct detaliile tehnice ce privesc locuințele sinistraților din Seciuri. Reamintim că în noaptea de 8-9 mai 2006, peste 500 de persoane și locuințele acestora au fost grav afectate de alunecările de teren. Un procent de aproximativ 50% au fost cazate, prin grija autorităților, în construcții modulare, corturi, restul cazându-se la rude, prieteni sau în locuințele proprii mai puțin afectate.


(410 afișări)

 

Link-uri înrudite

· AMOS News
· Alte știri din sursa
AMOS News

· Alte știri de la Irina ALEXA


Azi: Cea mai citită știre din sursa AMOS News:

Protocol de ajutorare a sinistraților din Seciuri între CJ Gorj și MEC | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.74372506141663 seconds.