Marți, 11 Iulie 2006 - 05:49 AM Aleg.RO: Liberalii parasesc corabia in favoarea PD

Publicat de: ---

evenimentulzilei Consilierul judetean ex-PNL, Dan Bara, a semnat adeziunea la Partidul Democrat, urmand ca aceasta sa fie discutata vineri, in Biroul Permanent Judetean al acestei formatiuni . 

Fost secretar executiv al PNL Timis, Bara a demisionat din partid in urma cu trei luni, devenind consilier independent.    Dupa acest stadiu, el s-a decis sa intre in PD. „E adevarat, dar inca nu s-a materializat nimic.

 Am primit o propunere, am completat-o si urmeaza ca aceasta sa fie discutata. Am o optiune clara spre PD, mai ales ca unul dintre cei mai buni colegi de facultate, Vasile Blaga, este un lider national al acestui partid.

Ma voi intalni acolo, cu oameni cu care am facut impreuna campania electorala. Vreau sa intru intr-un partid format din oameni care inainte de-a face politica, au reusit in meseriile lor, au reusit in afaceri”, ne-a declarat Bara. 

 El nu uita insa de unde a plecat, dupa o disputa cu liderii filialei PNL Timis. „Am lasat in urma un partid format din functionarasi, derbedei si gibezeri. Nu stiti ce inseamna?

E un termen banatean pentru oameni de nimic, golani. Ceea ce am spus in urma cu trei luni este pe cale sa se adevereasca, PNL ajungand unul din cele mai mici partide. A ajuns in sondaje in spatele PRM. In putin timp va fi mai mic decat Gigi Becali”, ne-a declarat Dan Bara.      Pleaca si Ionel Patrichi      „A semnat adeziunea la noi, iar vineri, in ultima sedinta de Birou, dinaintea vacantei va fi analizata, alaturi de alte doua adeziuni de consilieri judeteni”, ne-a declarat presedintele PD Timis, Dorel Borza.

Ele se refera la Nelu Balas si Bogdna Ghelbere, ambii fosti membri PSD, ultimul avand si un stagiu prin Partidul Conservator. Trecerea lui Bara de la PNL la PD, cu stagiul de independenta de rigoare, va pune in mod cert gaz peste foc in relatia celor doua partide ale Aliantei DA in Timis.

De altfel, este primul caz de acest gen, care poate crea insa un precedent. „Nu stiam de acest lucru dar era de asteptat. Vrea si Bara sa se stabilizeze pana nu intra in vigoare legea anti-migratie.

Constat insa cu regret ca se incalca protocolul Aliantei. Este drept ca in protocol nu se spune nimic despre independenti, dar ii urez drum bun lui Bara”, ne-a declarat presedintele PNL Timis, Liviu Borha.

Pe de alta parte, Borza afirma ca nu este vorba de o incalcare a protocolului, Bara fiind consilier independent. Saptamana viitoare, liberalii vor mai inregistra o pierdere, prin demisia din partid a altui consilier judetean, Ionel Ptarchi.

 „Da, voi deveni independent. Spre deosebire de Dan Bara, eu nu pot sa ma inscriu in PD, fiindca nu am facut stagiul de independent”, ne-a declarat Patrichi, care mai este membru al Comitetului Executiv al PNL Timis.

   Pierderi liberale      Liberalii au „reusit” o adevarata performanta pentru un partid aflat la putere. Astfel, au pierdut un consilier municipal (Sergiu Stirbu) si doi consilieri judeteni.

Oricum la Consiliul Judetean s-au obisnuit cu aceasta situatie, timp de mai bine de un an functionand fara doi consilieri. In aceste zile se pregatesc si alte mutari, sezonul de migratii urmand sa fie inchis oficial pe data de 11 august. Surse din PD afirma ca, daca nu ar exista protocolul Aliantei, foarte multi primari liberali ar trece la democrati.

Dan Bara


(365 afișări)

 

Link-uri înrudite

· Alte știri din sursa
Evenimentul Zilei

· Alte știri de la ---


Azi: Cea mai citită știre din sursa Evenimentul Zilei:

Liberalii parasesc corabia in favoarea PD | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.70448613166809 seconds.