Marți, 11 Iulie 2006 - 05:48 AM Aleg.RO: PC vrea referendum pentru Rosia Montana

Publicat de: Cristina Manea

curentul

Deputatul PC Nicolae Popa a anuntat ieri ca, impreuna cu autoritatile locale din judetul Alba, va initia proceduri pentru organizarea unui referendum pentru impulsionarea proiectului Rosia Montana .

"Consider ca este corect si cinstit ca populatia judetului Alba este singura indreptatita sa ia o decizie in ceea ce priveste continuarea investitiei intr-un cadru legal si organizat, respectiv prin organizarea unui referendum local la nivelul judetului Alba, conform art. 13 din Legea 3/2000 privind organizarea si desfasurarea referendumului", a explicat deputatul PC.

Popa a spus ca are acceptul prefectului judetului si al presedintelui Consiliului Judetean, dar a criticat incercarea unor parlamentari din alte judete de a determina anumite decizii.

"Am constatat cu stupoare, dar si cu surprindere in acelasi timp, ca mai multi parlamentari, dar si aventurieri de senzational, care nu au nici in clin, nici in maneca cu judetul Alba, si-au gasit in proiectul investitiei de la Rosia Montana cea mai buna vaca de muls in goana lor desantata dupa imagine", a declarat Popa. El a dat un exemplu din "curtea opozitiei", referindu-se la deputatul PSD Daciana Sarbu care a vizitat zona si, cu mana la nas, intreband daca miroase a cianura, a primit raspunsul unui localnic "mai hatru" care a explicat ca "miroase a dejectii de la animalele din zona".

Deputatul conservator crede ca trebuie redus termenul de ecologizare a zonei postinvestitie, de la opt la patru ani. Nicolae Popa ar vrea si garantarea asigurarii fondurilor de refacere ecologica, prin constituirea unor depozite bancare sigure. Deputatul conservator a criticat insa "o serie de organizatii asa-zis ecologice, civice si mai mult sau mai putin neguvernamentale din Ungaria, Anglia, Belgia sau Elvetia, care nu au vazut Rosia Montana decat pe harta, sa vina si sa-si dea cu parerea despre acest subiect".


(402 afișări)

 

Link-uri înrudite

· Alte știri din sursa
Curentul

· Alte știri de la Cristina Manea


Azi: Cea mai citită știre din sursa Curentul:

PC vrea referendum pentru Rosia Montana | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.74551677703857 seconds.