Vineri, 31 Martie 2006 - 06:58 AM Aleg.RO: Băsescu, la Conferința Internațională privind cooperarea în zona Mării Negre

Publicat de: ---

AMOS News Președintele României, Traian Băsescu, a participat astăzi, 30 martie a.c., la deschiderea Conferinței Internaționale privind cooperarea regională în regiunea Mării Negre.
Președintele Băsescu a amintit, în alocuțiunea sa, că încă de la începutul mandatului prezidențial, a acordat o atenție constantă regiunii Mării Negre. În acest sens, șeful statului și-a exprimat satisfacția privind crearea unei structuri de cooperare la Marea Neagră.

Președintele țării a arătat că Europa acordă atenție realităților de la Marea Neagră. „Este nevoie de cooperare. Riscurile și amenințările cu care se confruntă această regiune - traficul de persoane, de arme, droguri - se vor simți mult mai puțin confortabil în condițiile în care comunitățile din jurul Mării Negre vor coopera, dacă vor crea un climat de prietenie care să determine acțiuni care să reprezinte interesele zonei Mării Negre”, a declarat președintele Traian Băsescu.

Șeful statului a afirmat că modelul de democrație cel mai relevant este cel european, iar Consiliul Europei este instituția cea mai de succes în distribuirea democrației. Din acest punct de vedere, o „euroregiune nu va face decât să ne ajute să ne cunoaștem mai bine, să ne respectăm, să avem standarde comune de democrație, pentru descentralizare, pentru crearea de proiecte comune”, a spus președintele Băsescu.

În opinia președintelui țării, inițiativa euroregiunii are șansa să devină o structură regională activă, vie care să poată distribui democrație, bunăstare, care să acționeze pentru rezolvarea problemelor oamenilor. Șeful statului și-a exprimat speranța că după această primă întâlnire a țărilor riverane Mării Negre vor urma și acțiunile.

Președintele Băsescu a subliniat faptul că există multe organizații guvernamentale și inițiative în jurul Mării Negre, dar toate au rămas la nivelul discuțiilor politice. „Această structură, care va primi un sprijin ferm din partea României, este destinată să dăinuie și să obțină rezultate practice, să treacă de la vorbe la fapte, să realizeze proiecte, să distribuie democrație”, a afirmat președintele Băsescu, în încheierea intervenției din cadrul Conferinței Internaționale privind cooperarea regională în regiunea Mării Negre.

În cadrul declarației de presă susținute împreună cu Giovanni di Stasi, președintele Congresului Puterilor Locale și Regionale, șeful statului a apreciat că înființarea euroregiunii a fost una din prioritățile mandatului președinției române a Comitetului de Miniștri al Consiliului Europei. Crearea euroregiunii este prima acțiune internațională desfășurată sub egida Consiliului Europei și a Congresului Puterilor Locale și Regionale și are o motivație constructivă, respectiv cooperarea dintre țările riverane Mării Negre, a arătat de asemenea președintele Băsescu.
Șeful statului a subliniat, de asemenea, faptul că toate statele riverane Mării Negre au răspuns inițiativei românești cu un mare interes pentru ca regiunea Mării Negre să fie o zonă de prietenie și cooperare.

Cooperarea țărilor riverane în administrație va răspunde nevoilor oamenilor de modernizare a comunităților Mării Negre, a mai arătat președintele Băsescu.


(615 afișări)

 

Link-uri înrudite

· AMOS News
· Alte știri din sursa
AMOS News

· Alte știri de la ---


Azi: Cea mai citită știre din sursa AMOS News:

Băsescu, la Conferința Internațională privind cooperarea în zona Mării Negre | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.74695897102356 seconds.