Luni, 06 Martie 2006 - 06:52 AM Aleg.RO: Traian Băsescu continuă seria întâlnirilor cu partidele parlamentare

Publicat de: Oana MATEI

AMOS News Maine, la Palatul Cotroceni, sunt asteptati atat reprezentantii puterii, cat si cei ai opozitiei. Principalele teme de discutie propuse de Basescu vizeaza strategia de securitate nationala, reforma constitutionala si proiectul de lege a minoritatilor nationale.

Liberalii au anuntat ca vor prezenta presedintelui propunerile privind desfiintarea Consiliului Suprem de Aparare a Tarii, dar si cele privind modificarea Codului Electoral si introducerea votului uninominal. Democratii vor sustine, din nou, ratiunile pentru care in forma actuala au anuntat ca nu vor vota statutul minoritatilor nationale, pe care il considera discriminator fata de populatia romana din judetele in care maghiarii sunt majoritari.

Propunerea democratilor nu este agreata de UDMR, care isi mentine aceleasi intentii vizavi de finalitatea legii - autonomia culturala a minoritatilor nationale si infiintarea Consiliului National al Minoritatilor Nationale. Pe langa problematica integrării europene, delegația PSD a anuntat ca va discuta cu seful statului despre hartuirea politica a membrilor partidului si racolarile masive de alesi locali.

PRM a calificat deja ca inacceptabile toate aceste teme in discutie - constitutia nu trebuie modificata, statutul minoritatilor nici nu intra in discutie, iar proiectul strategiei de securitate nationala contine propuneri inacceptabile care "ar putea incalca drepturile si libertatile cetatenesti" si care ar transforma Romania intr-un stat politienesc.


(380 afișări)

 

Link-uri înrudite

· AMOS News
· Alte știri din sursa
AMOS News

· Alte știri de la Oana MATEI


Azi: Cea mai citită știre din sursa AMOS News:

Traian Băsescu continuă seria întâlnirilor cu partidele parlamentare | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 1.6064369678497 seconds.