Luni, 06 Martie 2006 - 06:48 AM Aleg.RO: Dezacord intre brokeri si deputati referitor la SIF-uri

Publicat de: ---

capital   ANSVM considera ca amendamentul propus de Comisia Buget Finante Banci din Camera Deputatilor la Ordonanta privind ridicarea pragului de detinere a actiunilor SIF de la 0,1%, la 1% este in masura sa afecteze nefavorabil piata bursiera si implicit activitatea brokerilor .

“Suntem de parere ca Plenul Camerei Deputatilor trebuie sa analizeze cu multa atentie implicatiile acestui amendament si adresam solicitarea publica de a retrimite proiectul de lege Comisiei de Buget Finante Banci. Amendamentul in forma actuala nu poate fi considerat ca find o masura pozitiva din cauza ca restrictioneaza accesul la piata de capital”, a precizat Dan Paul, presedintele Asociatiei Nationale a Societatilor de Valori Mobiliare (ANSVM).

Prin acest amendament, detinerea de 1% nu se mai refera doar la persoane individuale ci se refera si la grupuri de persoane care actioneaza in mod concertat fiind in dezavantajul pietei prin descurajarea investitiilor. Mai mult, faptul ca in termen de trei luni, persoanele aflate in situatia de a actiona concertat ar trebui sa instraineze actiunile care exced procentului de 1% inseamna o aplicare retroactiva a legii. Investitorii nu pot fi pedepsiti pentru faptul ca au achizitionat legal aceste actiuni intr-un moment in care prevederile legale au permis acest lucru.

ANSVM considera ca in cazul in care legiuitorul are in vedere disocierea persoanelor care actioneaza concertat fata de celelalte, sa aiba in vedere si diferentierea pragului de detinere de actiuni, in sensul cresterii acestuia pentru grupul de persoane implicate la 5 % din actiuni asa cum a prevazut Articolul 24 din Ordonata de Guvern nr.24/1993, cadrul legal valabil in momentul subscrierii actiunilor la Societatile de Investitii Financiare.

Sursa: ANSVM, 03 martie 2006  


(397 afișări)

 

Link-uri înrudite

· Alte știri din sursa
Capital

· Alte știri de la ---


Azi: Cea mai citită știre din sursa Capital:

Dezacord intre brokeri si deputati referitor la SIF-uri | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 1.7637641429901 seconds.