Duminică, 05 Martie 2006 - 09:44 AM Aleg.RO: UDMR Arad se va muta într-un sediu refăcut din bani publici

Publicat de: Florin TOMUȚA

AMOS News
Organizația județeană a UDMR Arad se va muta, în 15 martie, într-un sediu nou, după ce imobilul în care a activat până în prezent a fost retrocedat foștilor proprietari.

Clădirea în care se va transfera activitatea formațiunii maghiare a intrat în posesia municipalității, în urma unui proces și după ce în imobil și-a desfășurat activitatea fostul RADEF.

Pentru refacerea clădirii, din bugetul local au fost alocați peste 4,5 miliarde de lei vechi, după ce un raport al Inspectoratului de Stat în Construcții a stabilit că imobilul nu prezenta siguranță și necesită reparații.

Cu toate că și alte partide au solicitat de la administrația locală spații pentru sedii, UDMR a primit într-un timp foarte scurt o altă locație. În expunerea de motive a proiectului votat de consilierii locali, prin care UDMR Arad a primit un nou sediu, primarul municipiului, Gheorghe Falcă, a lăudat activitatea consilierilor maghiari.

„Având în vedere ca Uniunea Democratică a Maghiarilor a pierdut spațiul din municipiul Arad, ca urmare a aplicării legilor proprietății, precum și faptul că încă din anul 1992, de la înființarea Consiliului Local, în toate mandatele, Uniunea a avut consilieri locali care și-au dovedit activitatea și implicarea în rezolvarea problemelor urbei, consider oportună adoptarea unei hotărâri de alocare a unui alt spațiu corespunzător activităților desfășurate, cu atât mai mult cu cât în sediul actual mai funcționează și alte organizații culturale și civile ale etniei maghiare“, se arată în expunerea de motive a edilului-șef.

Falcă a adăugat că finanțarea consolidării imobilului în care își va desfășura activitatea organizația județeană a UDMR a fost asigurată din bugetul local, conform listelor de investiții. Cei care formează Opozitia în Consiliul Local s-au opus proiectului prin care clădirea în care se va muta UDMR să fie refăcuta cu bani din bugetul local.

Anul trecut, opozanții primarului Gheorghe Falcă (PD) au acuzat că Executivul a vrut să aloce șase miliarde de lei pentru cumpărarea a jumătate din clădirea în care își are sediul în prezent formațiunea maghiară, astfel ca UDMR să își poată continua activitatea fără a se muta în alt spațiu.

În acest sens, consilierul independent Rodica Borza a prezentat ziariștilor documentul prin care se intenționa alocarea banilor pentru achiziționarea jumătății de imobil. Ulterior, proiectul a fost abandonat din cauza criticilor aduse Primariei.


(341 afișări)

 

Link-uri înrudite

· AMOS News
· Alte știri din sursa
AMOS News

· Alte știri de la Florin TOMUȚA


Azi: Cea mai citită știre din sursa AMOS News:

UDMR Arad se va muta într-un sediu refăcut din bani publici | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.93653798103333 seconds.