Duminică, 05 Martie 2006 - 09:44 AM Aleg.RO: PNL Timis, macinat de lupte interne

Publicat de: ---

evenimentulzilei Apropierea datei alegerilor pentru sefia PNL Timis mareste tensiunea in sanul liberalilor . Daca initial existau doua tabere, in aceste zile s-a format si a treia.

Granitele dintre diversele grupari au devenit insa mai fluide, existand o migratie dintr-o parte in alta. In urma cu o luna, actualul presedinte interimar, Liviu Borha, si-a anuntat oficial candidatura, in tandem cu deputatul Viorel Oancea, care urma sa ocupe postul de prim-vicepresedinte.

Totodata, a iesit la rampa o alta grupare cuprinzandu-i pe toti cei care de-a lungul timpului au intrat in conflict cu fostul presedinte Ovidiu Draganescu. Printre “dizidenti” se numara omul de afaceri Mihai Olariu, academicianul Ioan Paun Otiman, Petre Ehegartner, Dan Bara, Dorin Popovici, Longin Popescu si altii.

Conducere prin corespondenta

Lovitura de teatru a avut loc in aceasta saptamana, odata cu deconspirarea intentiei lui Oancea de a candida la functia de presedinte, in tandem cu Traian Stancu. Marti seara, o sedinta a Biroului Permanent Judetean s-a lasat cu acuzatii de tradare. Joi seara, in alta sedinta, spiritele s-au mai calmat.

Oancea a decis ca deocamdata sa continue alaturi de Borha. “In momentul in care voi decide altceva, voi anunta public acest lucru”, ne-a declarat deputatul PNL.Pe fondul certurilor din cealalta tabara, “dizidentii” jubileaza.

“Candidatura lui Viorel Oancea nu mi se pare acceptabila. Daca pana acum am avut o filiala condusa de pe o terasa, acum se doreste una condusa de la Bucuresti. O conducere prin delegare nu rezolva problemele grave din judet”, a comentat Ehegartner.

Mai multe surse din partid sustin ca unii membrii din vechea echipa Borha-Oancea se indreapta acum spre “dizidenti”. “Au existat intr-adevar unele tatonari din partea unor membri din cealalta echipa. Cand s-a ajuns insa la semnat, au refuzat”, confirma Otiman.

Otiman, suspendat din nou

Situatia fostului senator Ioan Paun Otiman devine tot mai ilara. El a fost suspendat din partid pe 6 decembrie anul trecut, pe motiv ca nu si-ar fi achitat obligatiile financiare. Otiman a contestat decizia, facand dovada platii.

Saptamana trecuta, secretarul executiv al PNL Timis, Ciprian Jichici, declara ca fostul senator este membru cu toate drepturile pana la judecarea contestatiei. Ieri, presedintele interimar al filialei, Liviu Borha, anunta insa ca Otiman este totusi suspendat.


(443 afișări)

 

Link-uri înrudite

· Alte știri din sursa
Evenimentul Zilei

· Alte știri de la ---


Azi: Cea mai citită știre din sursa Evenimentul Zilei:

PNL Timis, macinat de lupte interne | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.72078895568848 seconds.