Duminică, 05 Martie 2006 - 09:44 AM Aleg.RO: La conducerea PNL Arad se prevede o conducere interimară

Publicat de: Florin TOMUȚA

AMOS News
Deputatul liberal Mihai Calimente a anunțat că, la conducerea PNL Arad, se află vechiul Birou Județean, și nu echipa care a câștigat alegerile de luna trecută.

Parlamentarul a spus că s-a luat această decizie deoarece constestația depusă de el, după desfășurarea Conferinței Județene de alegeri a PNL Arad, nu a fost încă analizată de Curtea de Onoare și Arbitraj de la nivelul conducerii centrale a partidului.

În aceste condiții, președinte al liberalilor arădeni rămâne deputatul Titu Gheorghiof, și nu Sever Jurcă, cel care a câștigat alegerile organizate la începutul lunii februarie. „Domnul Jurcă a ridicat problema conducerii filialei PNL Arad la ședința Delegației Permanente, deoarece în urma Conferinței Teritoriale a fost depusă o contestație. El a cerut Delegației Permanente luarea unei decizii în acest sens. Dar, domnul Bogdan Olteanu (secretar general al PNL – n.r.) a precizat că nu este de competența Delegației să ia o decizie în acest caz și este nevoie de pronunțarea Curții de Onoare și Arbitraj. Domnia sa precizează că în toate cazurile în care o Conferință Teritorială a fost contestată, până la soluționarea acesteia la Curtea de Onoare, filiala respectivă a fost condusă de vechiul Birou Permanent Teritorial, deoarece noul Birou ales nu are legimitate până la validare“, a declarat Mihai Calimente.

Acesta nu a dorit să facă public conținutul contestației depuse, precizând doar că este un drept al său prevăzut în statutul PNL. Potrivit celor afirmate de Bogdan Olteanu, la conducerea organizației județene a PNL Arad ar trebui să fie în prezent fostul președinte, adică Titu Gheorghiof.

Dar, acesta a spus că, deocamdată, nu s-a hotărât dacă va conduce filiala până la soluționarea contestației. „Chiar dacă până în acest moment nu am luat o hotărâre definitivă, părerea mea este că se va ajunge la o conducere interimară a filialei arădene. Totodată, mai cred că între cei care și-au depus mandatul și cei care l-au primit ar trebui să existe pentru viitor o organizare a conducerii care să-i reprezinte și pe unii și pe alții, spre binele filialei“, a declarat Titu Gheorghiof.

La rândul său, Sever Jurcă a spus că a fost primit foarte bine la Delegația Permanentă, ca orice președinte cu drepturi depline.

„Am votat și am întrebat care este situația. Mi s-a răspuns că Delegația Permanentă nu este competentă să se pronunțe, ci doar Comitetul executiv. Am discutat cu Bogdan Olteanu, care mi-a spus că este posibil ca situația de la Arad să fie pusă pe ordinea de zi a Curții de Onoare și Arbitraj destul de repede. Până atunci, nimic nu s-a schimbat, noi ne vedem de treabă, în calitate de conducere nouă aleasă a organizației județene”, a declarat președintele ales Sever Jurcă.

Mihai Calimente a mai precizat că deocamdată nu s-a stabilit data la care va fi luată în discuție de Curtea de Onoare și Arbitraj a PNL contestația depusă de el.

„Eu am depus-o în termenul prevăzut de statut. Discutarea ei la Curtea de Onoare poate să se facă peste o zi, o săptămână sau o lună“, a spus deputatul. Calimente a mai spus că nu crede că va fi marginalizat în cadrul filialei PNL Arad de către conducerea aleasă luna trecută, în cazul în care contestația depusă de el va fi considerată ca fiind neîntemeiată.

Însă, mai mulți liberali arădeni au cerut demisia din partid a deputatului Calimente, considerând că prin contestarea alegerilor a adus un deserviciu filialei. La Conferința Județeană de alegeri a PNL Arad, desfășurată în 4 februarie, Sever Jurcă a reușit să adune 269 de voturi, în timp ce Gheorghiof a obținut doar 176.


(450 afișări)

 

Link-uri înrudite

· AMOS News
· Alte știri din sursa
AMOS News

· Alte știri de la Florin TOMUȚA


Azi: Cea mai citită știre din sursa AMOS News:

La conducerea PNL Arad se prevede o conducere interimară | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.73915004730225 seconds.