Duminică, 05 Martie 2006 - 09:44 AM Aleg.RO: Dosarul publicității stradale din Timișoara, posibil să ajungă pe masa DNA

Publicat de: Ioana TOMA

AMOS News
Controversele în jurul ilegalităților din domeniul publicității stradale din Timișoara este la un pas de a fi pus pe masa procurorului șef de la Departamentul Național Anticorupție, Daniel Morar.
Cel puțin așa ține să declare vicepreședintele PSD, Ilie Sârbu.

Dosarul întocmit de o comisie a Consiliului Local Timișoara îl are în vizor pe deputatul democrat de Timiș, Radu Lambrino, care este și vicepreședinte al Comisiei de Abuzuri din Camera Deputaților. „Voi pune acest dosar pe masa lui Daniel Morar și voi vedea cum va rezolva acest dosar de mare corupție”, a declarat senatorul social-democrat de Timiș.

Radu Lambrino este singurul nume al unui patron de firmă de publicitate invocat în raportul comisiei formate din șefa Corpului de Control a primarului Gheorghe Ciuhandu, consilierul local PSD, Sorin Grindeanu, și consilierul PPCD Silviu Sarafoleanu.

Democratul consideră că raportul acestei comisii considerate ilegale chiar de către secretarul Consiliului Local, Ioan Cojocari, i-a lezat imaginea publică, așa că se gândește să îi acționeze în judecată pe toți membrii comisiei.

Semnatarii raportului cer, de altfel, autosesizarea organelor statului pentru a verifica un posibil trafic de influență între Lambrino și viceprimarul Dorel Borza, care este și nașul deputatului.

Lambrino recunoaște că este proprietarul unei firme de publicitate, dar spune că, din august 2004, nu mai este decât administrator și că habar nu are ce se mai întâmplă în societățile unde este acționar.

„Sunt acționar la mai multe firme, dar nu am nici o altfel de legătură cu ele. Se face o mare confuzie între a fi proprietar și a-ți asuma o răspundere juridică. Nu cunosc ce se întâmplă la aceste firme”, s-a scuzat democratul.

Acesta este convins că acest raport l-a vizat direct, după ce, din poziția pe care o are la Comisia de Abuzuri din Camera Deputaților, a efectuat un control la Primăria Timișoara, anul trecut, raport care a scos la iveală că șefa Corpului de Control a ocupat o funcție publică timp de un an și jumătate, deși nu avea calificarea necesară.

„Este un atac politic. Am fost în relații foarte bune cu Mihaela Mârza, a fost singura persoană din Timișoara care a fost la nunta mea”, adaugă Lambrino.

Raportul anunță alte procese, de data aceasta, intentate de viceprimarul Dorel Borza, fiecărui membru în parte.

Sorin Grindeanu, primvicepreședinte PSD și liderul de grup din Consiliul Local, spune că abia așteaptă să primească ambele citații și că nu se teme de nici un proces, pentru că toată ancheta efectuată este bazată pe documente reale.


(440 afișări)

 

Link-uri înrudite

· AMOS News
· Alte știri din sursa
AMOS News

· Alte știri de la Ioana TOMA


Azi: Cea mai citită știre din sursa AMOS News:

Dosarul publicității stradale din Timișoara, posibil să ajungă pe masa DNA | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 3.8315939903259 seconds.