Duminică, 05 Martie 2006 - 09:44 AM Aleg.RO: Alegerile din PD Argeș au fost de formă

Publicat de: Carmen RĂDULESCU

AMOS News Democrații argeșeni au fost chemați astazi să-și aleagă noile structuri de conducere.Alegerile au fost supervizate de deputații Cezar Preda, Roberta
Anastase și Valentin Iliescu, iar singura funcție cu candidat unic a
fost cea de președinte.

Liderul interimar Dan Bica a fost ales cu 360 de voturi, din numărul total de 376 de participanți.

Fotoliile de președinte executiv, respectiv secretar general au fost ocupate de șeful ISJ, Gabriel Bratu, respectiv de senatorul Gabriel Popa.

Dovadă că jocurile fuseseră aranjate a fost faptul că, în pauză, toată lumea știa că ultimii doi vor fi cîștigători, deși printre candidați s-au numărat consilierul județean Ovidiu Marinescu, primarul de la Rucăr, Titi Ghica și fostul deputat pînă în 2004, Florentin Moraru.

Surprinzătoare a fost însă prezența deputatului de București, Valentin Iliescu, care a denunțat corupția de la Aro și din Argeș și care a promis că va sprijini oragnizația democrată și județul. Mai mult, el a promis că implicarea va fi atît de mare, încît filiala PD va deveni cea mai puternică organizație județeană de partid din Argeș.
În plus, el a dezvăluit că a facilitat pentru 13 martie o întîlnire dintre sindicatele de la Aro și consilierul prezidențial Theodor Stolojan.

Deranjat de interesul subit pentru Argeș, colegul său de partid, deputatul Cezar Preda, l-a urecheat pe Iliescu:" De 12 ani în Argeș au fost numai importuri: Octavian Știreanu, Doru Viorel Ursu și alții, care au promis că sprijină Argeșul, iar la jumătatea drumului au abandonat lupta".

Preda a denunțat apoi corupția din Argeș, după care i-a atacat voalat pe ministrii liberali de la Agricultură și Justiție:"

În Argeș nu există un singur corupt de un an și ceva, deși știe toată lumea cît de corupt este județul. Forțele politice sesizeză cazurile de corupție, dar instituțiile statului sînt cele care trebuie să ia măsuri. Ele trebuie să spună de ce după 16 ani oamenii nu trăiesc mai bine. Înainte să vin la conferința județeană, i-am cerut ministrului Flutur ca țăranul să știe ce are de făcut acu, în primăvară, pentru că mai e puțin pînă în 2007. De asemenea, pensionarii trebuie să știe ce aduce bun reforma din Sănătate. Oamenii ne-au ales și noi trebuie să ne asumăm responsabilitatea în fața lor".

La rîndul ei, Roberta Anastase le-a solicitat democraților prezenți în sală să cunoască foarte bine deciziile Guvernului, ca să le poată explica oamenilor și le-a solicitat în același timp să devină politicieni ai străzii, pentru că numai așa PD are șanse să devină prima forță politică a țării și să obțină la alegerile din 2008 cel puțin 25%.

Deși au fost invitați să participe la conferința județeană a PD lideri sindicai și de partide, singurii cărora li s-a permis să rostească mesaje participanților au fost vicepreședintele democrat Aurel Iacșa și președintele Cartelului Alfa, Ilie Scarlat. Celorlalți li s-a mulțumit politicos pentru participare, deși unii ar fi vrut să spună cîteva cuvinte, cum a fost cazul consilierului județean Iulian Frățică.

Apoi, candidații la funcțiile de conducere în PD Argeș au fost invitați să ia cuvîntul. Singurul candidat la fotoliul de președinte, Dan Bica, a declarat că va face eforturi pentru ca PD să ajungă primul între partide , dar și pentru ca în 2008, primăria Pitești și Consiliul Județean să fie conduse de democrați. Rînd pe rînd s-au prezentat candidații la celelalte funcții, unul dintre ei fiind doctorul Florentin Moraru.

Acesta a ieșit din tiparele limbajului de lemn, a subliniat adversitatea dintre el și anumiți lideri ai organizației județene cărora nu le împărtășește punctele de vedere și le-a cerut colegilor săi prezenți în sală să fie mai activi și mai bătăioși, pentru întărirea PD. Discursul lui i-a deranjat pe mulți, dovadă că jocurile fuseseră aranjate.

La rîndul său, primarul comunei Rucăr, Titi Ghica, a spus în stilu-i inconfundabil că " trebuie să-l convingem pe Constantin Stroe să intre la Noi în partid, deoarece este singurul care poate să-i fure bomboana lui Nicolescu".

În același timp, el a promis că dacă va fi ales secretar general, "vă sugerez eu cum se fac sponsorizările la PD, dacă partidul n-are bani". Reultatul votului a fost exact cum se vorbea pe holuri, în pauză. Dan Bica , Gabriel Bratu și Gabriel Popa vor conduce destinele PD Argeș pe o perioadă de patru ani, principalul lor scop în perioada următoare fiind acela de a atrage cît mai mulți membrii.


(418 afișări)

 

Link-uri înrudite

· AMOS News
· Alte știri din sursa
AMOS News

· Alte știri de la Carmen RĂDULESCU


Azi: Cea mai citită știre din sursa AMOS News:

Alegerile din PD Argeș au fost de formă | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.78044295310974 seconds.