Sâmbătă, 04 Martie 2006 - 07:38 AM Aleg.RO: Zeci de angajati ai SC Republica SA au protestat la Cotroceni

Publicat de: Realitatea Romaneasc

real_romaneasca     Aproximativ 2 .000 de angajati ai SC Republica SA au ramas fara locuri de munca dupa ce intreprinderea a fost vanduta in urma cu trei ani.
Zeci de lucratori au marsaluit ieri pe strazile Capitalei solicitand mai multor institutii anularea contractului de vanzare si revenirea intreprinderii in portofoliul statului ca mai apoi sa fie privatizata. Traseul ales de lucratori a fost Tribunalul Bucuresti, Ministerul de Interne, Ministerul de Finante, Parchetul General si Palatul Cotroceni si fiecarei institutii i-a fost inmanat un memorandum. "Vanzarea societatii nu s-a realizat corect fata de noi. In contractul de vanzare se preciza ca dupa vanzarea societatii noi sa muncim in continuare inca 5 ani, ceea ce nu s-a intamplat. Am primit un an ordonanta, 5.700.000 de lei pe luna, si apoi am ramas de izbeliste", a spus Dascalu Maria.

Furt ca in codru

Oamenii mai solicita acordarea salariilor compensatorii care le-au fost promise in urma cu trei ani de catre conducerea actuala a intreprinderii. De cand a dat faliment, din intreprindere se fura ca in codru, oamenii sustin ca zeci de oameni au fost prinsi la furat de fier, si pentru a dovedi acest lucru, acestia au carat cu ei intr-o dubita mai multe bucati de fier confiscate de la hoti.
"Eu am de platit la intretinere 45 de milioane de lei, fata mea ma intreaba cu ce o sa o intretin la facultate, nu stim incotro sa o mai luam. Din cauza acestei situatii, 20 de lucratori ai uzinei s-au spanzurat pentru ca nu au mai putut face fata traiului greu", a spus si doamna Stancea Elena. (Violeta Mutei)


(480 afișări)

 

Link-uri înrudite

· Alte știri din sursa
Realitatea Românească

· Alte știri de la Realitatea Romaneasc


Azi: Cea mai citită știre din sursa Realitatea Românească:

Zeci de angajati ai SC Republica SA au protestat la Cotroceni | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 1.3703880310059 seconds.