Sâmbătă, 04 Martie 2006 - 07:36 AM Aleg.RO: Talpes l-a dezamagit pe parintele sau spiritual

Publicat de: ---

Gândul Ion Iliescu si-a exprimat, ieri, ?surprinderea? fata de decizia fostului sau consilier prezidential, Ioan Talpes, de a dezerta de la social-democratie, la taranism . ?Fiecare cu destinul propriu?, a filosofat Iliescu, adaugand ca Talpes a pacatuit prin lipsa de consecventa. ?Mi se pare ca un crez politic trebuie sa exprime si o anumita consecventa. Nu i-am dat sfaturi. Optiunile pot sa evolueze în timp, dar sa treci brusc de pe o parte a baricadei pe alta mi se pare cam nepotrivit?, a spus Iliescu. Talpes, care a batut la usa PPCD, a fost pus pe lista de asteptare, crestin democratii analizand, în aceasta perioada, impactul negativ de imagine pe care fostul istoric comunist, sef SIE si mana dreapta a lui Ion Iliescu, l-ar putea aduce unui partid care, la nivel declarativ, condamna vehement comunismul si pe cei care l-au slujit.
Scuze lui Merkel ca i-a prezentat un partid inexistent

Senatorul Ioan Talpes a declarat, vineri, într-o conferinta de presa la Resita, ca imediat ce a aflat ca PPCD nu exista din punct de vedere juridic a trimis o scrisoare persoanelor din Germania si Austria, inclusiv Angelei Merkel, carora le-a prezentat acest partid.

?Nu am stiut ca PPCD nu exista juridic. Am prezentat acest partid în Germania si Austria ca existand, format din oameni care au o viziune noua democratica, real europeana, ce nu se mai revendica de la talibani. Am cerut scuze doamnei Angela Merkel inclusiv ca i-am prezentat pe cineva care nu exista, iar eu n-am stiut acest lucru?, a declarat Talpes.

Senatorul si-a manifestat surprinderea fata de ?animozitatile? generate de decizia sa de a participa la constituirea unui pol crestin-democrat puternic.

Inscrierea lui Ioan Talpes în PPCD este contestata de Ion Caramitru si Constantin Ticu Dumitrescu.

Ioan Talpes a demisionat din PSD în mai 2005, motivandu-si decizia prin ?comportamentul? colegilor fata de ?situatia? lui Ion Iliescu si prin felul în care s-a desfasurat votul la Congres. Fostul senator PSD nu are nimic împotriva intrarii sale chiar în PD, în cazul în care PPCD va fuziona cu acesta: ?Daca domnii de la PD vor functiona în aceasta directie, nu am nimic împotriva sa fiu alaturi de ei?. (F. Negrutiu)


(401 afișări)

 

Link-uri înrudite

· Alte știri din sursa
Gândul

· Alte știri de la ---


Azi: Cea mai citită știre din sursa Gândul:

Talpes l-a dezamagit pe parintele sau spiritual | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.92437505722046 seconds.