Sâmbătă, 04 Martie 2006 - 07:36 AM Aleg.RO: Funar propune interzicerea emiterii ordonantelor de urgenta

Publicat de: Realitatea Romaneasc

real_romaneasca     Senatorul PRM Gheorghe Funar a anuntat ieri ca va depune saptamana viitoare in Parlament o propunere legislativa privind suspendarea emiterii ordonantelor de urgenta pana la 31 decembrie 2008 . Funar, care este initiatorul propunerii, a declarat ca o asemenea masura este necesara, tinand cont de faptul ca in ultimii ani Parlamentul s-a transformat intr-o anexa a Guvernului.
"Am constatat ca toate guvernele au abuzat de ordonante de urgenta, iar Parlamentul a ajuns o remorca a Guvernului, o anexa care are rolul de a vota tot ce a legiferat Executivul. Este deja o practica potrivit careia cel care guverneaza si legifereaza, ceea ce nu este normal", a explicat Funar.
Senatorul PRM sustine ca in perioada 2000-2005 au fost adoptate peste 1.100 de ordonante de urgenta, numai anul trecut fiind emise 209 astfel de acte. Funar spune ca au fost cazuri in Parlament in care au fost supuse dezbaterii ordonante de urgenta pentru modificarea altor ordonante.
In proiectul PRM este prevazut ca Guvernul va putea emite, in fiecare an, in cazuri foarte bine motivate, cel mult zece ordonante de urgenta, dar numai cu acordul liderilor tuturor grupurilor parlamentare. (A.M.)


(362 afișări)

 

Link-uri înrudite

· Alte știri din sursa
Realitatea Românească

· Alte știri de la Realitatea Romaneasc


Azi: Cea mai citită știre din sursa Realitatea Românească:

Funar propune interzicerea emiterii ordonantelor de urgenta | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.8181939125061 seconds.