Sâmbătă, 04 Martie 2006 - 07:36 AM Aleg.RO: Judet sarac, dar cu parlamentari bogati

Publicat de: ---

evenimentulzilei HUNEDOARA . Patru parlamentari figureaza in topul celor mai bogati politicieni din Romania

Hunedoara, judetul cu cei mai multi someri, are cei mai multi reprezentanti in topul celor mai bogati 50 de politicieni din tara, realizat de "Saptamana Financiara" pe baza declaratiilor de avere. Nu mai putin de patru parlamentari alesi ai judetului se regasesc in acest clasament. Unul singur este insa hunedorean "get-beget".

Averi in top

Deputatul liberal Dan Radu Rusanu este, conform declaratiilor de avere comparate, cel mai bogat ales hunedorean, detinand o avere de 5,6 milioane de euro, constituita in principal din terenuri. Rusanu nu este insa originar din Hunedoara, el fiind "parasutat" in campaniile electorale pe o pozitie eligibila din 1996 si pana acum la fiecare runda de alegeri.

In clasamentul politicienilor instariti, Viorel Duca, ales senator de Hunedoara in 2004, pe lista PRM Hunedoara, se situeaza pe locul 10, cu o avere declarata de patru milioane de euro. Duca are dubla cetatenie, romano-americana, iar ultimii 25 de ani si i-a petrecut in Statele Unite, unde este rectorul unei universitati si proprietarul unui ranch din statul Nevada.

Senatorul liberal Viorel Arion se situeaza pe pozitia 31 a clasamentului, cu o avere declarata de 1,7 milioane de euro. Arion detine actiuni la o firma de IT si a inceput afacerile in 1991 vanzand ziare in Hunedoara, orasul natal.

Adrian Paunescu este cel de-al patrulea parlamentar de Hunedoara prezent in clasamentul amintit, ocupand pozitia 42, cu o avere in valoare de 1,2 milioane de euro, constand in opt terenuri si 10 case. Niciunul dintre terenuri nu este situat in judetul in care a fost ales. Paunescu si-a facut loc pe lista PSD Hunedoara pentru Senat in 2004, in ciuda opozitiei manifestate de o parte a pesedistilor locali.

Cealalta fateta

Situatia materiala a celor patru alesi ai Hunedoarei in parlament nu coincide deloc cu situatia generala a judetului. Din 1997, de la disponibilizarile din minerit si siderurgie si pana acum Hunedoara a ocupat mai tot timpul primul loc pe tara in ceea ce priveste rata somajului. Acest indicator este acum de 10,5 la suta, ceea ce situeaza judetul pe pozitia secunda la acest capitol, dar situatia este, din nefericire, temporara.

"Anul acesta, 8.000 de hunedoreni isi vor pierde locurile de munca, dupa cum arata comunicarile facute de intreprinderi. Cei mai multi disponibilizati vor proveni, din nou, din minerit, de la Compania Nationala a Huilei Petrosani si de la Compania Minvest Deva. Asa se face ca, in curand, vom fi din nou primii pe tara in ceea ce priveste somajul", declara Vasile Iorgovan, directorul Agentiei Judetene pentru Ocuparea Fortei de Munca Hunedoara.


(327 afișări)

 

Link-uri înrudite

· Alte știri din sursa
Evenimentul Zilei

· Alte știri de la ---


Azi: Cea mai citită știre din sursa Evenimentul Zilei:

Judet sarac, dar cu parlamentari bogati | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 1.2766799926758 seconds.