Sâmbătă, 04 Martie 2006 - 07:36 AM Aleg.RO: Migratiile politice au slabit Opozitia PRM a pierdut mai mult de o treime din deputati

Publicat de: ---

adevarul

Migratia politica a parlamentarilor s-a manifestat din plin si in actuala legislatura, mai bine de 30 de senatori si deputati parasindu-si formatiunea pe listele careia au patruns in Legislativ . Beneficiarul principal al acestor miscari este puterea, care a reusit sa-si asigure o majoritate ceva mai consistenta decat avea in momentul coagularii coalitiei guvernamentale. Partidul cel mai  lovit de migratia politica este de departe PRM, atins de doua valuri de plecari. Cel dintâi s-a petrecut chiar la începutul mandatului parlamentar, când cei 5 deputati-sindicalisti alesi pe listele formatiunii si-au anuntat sprijinul pentru Cabinetul Tariceanu. A urmat replierea deputatilor care au parasit PRM, dupa ce în fruntea acestuia a revenit în forta Corneliu Vadim Tudor. PRM este mai sarac acum decât în decembrie 2004 cu 18 deputati si doi senatori. Cei mai multi au preferat sa nu se înregimenteze înca într-un grup parlamentar, dar o parte din ei s-au îndreptat deja spre PD (5), PC, PNL si PSD.
Principalul partid parlamentar, PSD, nu are de bifat pierderi majore: doi senatori si patru deputati; însa în grupul sau de la Camera Deputatilor s-au înregimentat doi deputati, unul fost peremist, iar celalalt, conservator. Liberalii au pierdut si au câstigat câte un senator, iar la Camera Deputatilor li s-au alaturat doi pesedisti.
Partidul Democrat a pierdut, înca de la începutul anului 2005, un grup de trei deputati (Gusa, sandru si Pavelescu), dar a recuperat paguba, primind cinci peremisti, între care si Danut Liga, plecat de mai mult timp din PD, intrat în parlament sub flamura PRM, ajuns la conservatori, reîntors apoi la matca si cu arme, si bagaje. Partidul Conservator bifeaza o plecare si trei adeziuni, dintre care doua vin de la fosti peremisti. Rezultatul acestor reasezari este ca, la Senat, opozitia (PSD si PRM) nu mai are decât 62 de mandate.
si la Camera Deputatilor, lucrurile par sa se fi limpezit, opozitia având 141 de mandate, fata de cele 158 ale coalitiei.  


(367 afișări)

 

Link-uri înrudite

· Adevarul
· Alte știri din sursa
Adevărul

· Alte știri de la ---


Azi: Cea mai citită știre din sursa Adevărul:

Migratiile politice au slabit Opozitia PRM a pierdut mai mult de o treime din deputati | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.74220705032349 seconds.