Sâmbătă, 04 Martie 2006 - 07:36 AM Aleg.RO: Senatorul Ioan Talpeș știe toți securiștii din politica românească

Publicat de: Vali POPOVICI

AMOS News Senatorul Ioan Talpeș a făcut o serie de declarații, la Reșița, în cadrul unei conferințe de presă.

Referitor la ecourile create de intenția sa, Ioan Talpeș a spus că ,,N-am crezut că va genera atâtea animozități această decizie a mea, decizie care nici n-ar trebui explicată într-o țară în care exista partide care până acum și-au schimbat doctrina de patru ori și nimeni nu le-a cerut nici o explicație, iar mie, mi se cere să explic de ce am trecut de la social-democrați. Mai mult chiar, de ce nimeni nu s-a întrebat de ce Ioan Talpeș a refuzat să fie vicepreședinte la social-democrați și acum își pun întrebarea de ce am decis să mă angajez pentru construcția acestui pol creștin – democrat". Senatorul a mai spus că ,,Vă garantez ca pot demonstra oricând că eram mult mai apropiat de o formula creștin-democrată. Trebuie să vă spun că decizia pe care am luat-o în august a fost mult influențată de fostul președinte al României, Ion Iliescu, și, în perioada aceea, credeam ca vom reuși să determinăm și să impunem o schimbare radicala a conducerii PSD în România".
Referitor la noua sa orientarea politică, Ioan Talpeș a declarat că „Niciodată n-am spus că intenționez și că am decis să mă înscriu în PNȚCD. Când am fost întrebat - în care dintre ele ați prefera să vă înscrieți -, am spus că aș prefera să mă înscriu în PNȚCD, pentru că familia mea și moștenirea pe care o am din partea familiei mele îmi determină o astfel de formulă".

Întrebat despre părerea sa în legătură cu afirmațiile lui Gigi Becali despre orientarea sa creștin populară, Ioan Talăeș a spus că „Gigi Becali este un personaj, este un performer, până la urmă, să știți. Nu oricine poate să facă ceea ce a făcut Gigi Becali". Referitor la declarațiile lui Becali despre Securitate, senatorul a spus că ,,L-am auzit când vorbea de securiști- că zice, cu securitatea și securiștii- întâi trebuie să meargă la biserică, să fie iertat. Mă rog, eu nu cred că nu are dreptate. Dar nu eram eu securistul. Eu vreau să vă spun că îi știu pe toți care au fost securiști. Eu n-am fost. E o diferență mare".
Ioan Talpeș a declarat că habar nu a avut că PPCD nu este cu actele în regulă. El a declarat că: „Stiați că PPCD-ul există?! Deci, eu până acum am făcut o mare greșeală. Am săvârșit-o și deja am trimis o scrisoare să-mi cer iertare (n.b.-chiar și Angelei Merkel). Eu nu știam că PPCD-ul nu există juridic".

Referitor la scandalul și acuzațiile aduse la adresa sa de omul de afaceri Dinu Patriciu, Ioan Talpeș a spus că ,, Dl. Patriciu m-a acuzat peste tot că eu aș fi cel care vreau să distrug Rompetrolul, Petromidia, etc. Nu va fi distrusă Petromidia. Hoții în schimb trebuie să ajungă unde trebuie. Sunt foarte mulți, deocamdată mi-i rețin pentru mine.

Întrebat dacă Patriciu este cel care îi poartă sâmbetele și dacă este o rotiță în acest scandal, Talpeș a spus că ,, Nu este o rotiță, este o roată mare, da. Și cred că pentru dumneavoastră (reporterii) este un lucru cât se poate de clar. Dumneavoastră n-ați auzit acum care sunt ziarele care sunt finanțate? Și veți vedea că acelea sunt cele care îl atacă pe Talpes. La ce concluzie ați ajuns?"

Despre legăturile sale cu Tendrer și frații Iancu, Talpeș a spus că „Nu cunosc decât un frate Iancu. Am și spus cum l-am cunoscut. Eram în 2004 la Brașov, la Poiană, de Paști. Și m-am dus la biserică din Poiană. Și a venit un personaj la mine și mi-a spus <d-le Talpes, eu sunt Iancu ăla de care tot vă acuză presa> si am dat mâna cu el, ce să-i spun?!, să-i spun că nu dau mâna cu tine?!…și după aceea mi-a cerut o dată să-l primesc la Guvern. L-am primit, era cerere scrisă, l-am primit la Guvern, omul mi-a spus niște chestiuni, ce vrea el să facă la RAFO. Si i-am spus <d-le, nu la mine e cazul. La alții din Guvern, ei se ocupă. Eu mă ocup de integrarea României în UE, dar îmi pare bine ca mi-ai spus pentru faptul că eu am reușit să negociez la Bruxelles, ca Petromidia, Brazi-ul și RAFO să fie acceptate în sistemul respectiv tehnologic european. Mi-a mulțumit pentru acest lucru… Asta a fost discuția mea cu Iancu. Cum să am afaceri cu Iancu?! E dosarul RAFO în instanță Nu există niciunde măcar invocat numele lui Ioan Talpeș. Eu n-am fost în viata mea la RAFO. Despre ce e vorba?…… Chiar și în măgarie există onestitate.! N-am declarat de câte ori m-am întâlnit cu Patriciu. Vă spun că m-am intalnit de 2 ori. De fiecare dată am încercat să explic că eu nu pot să rețin un dosar sau un memorandum sau niște documente în care mi se arată și mi se demonstrează că în România se fură accize și TVA și că indiferent ce va fi, îi vor da drumul, are șansa să plătească. Știți ce mi-a spus? <D-le Talpeș, sunteți indus în eroare. Eu am plătit toate accizele. …. Dar eu reveneam la aceasta chestiune. D-le, eu am documente care mi s-au adus, din care rezultă că nu ai plătit accizele. Plătește accizele, eu sunt funcționar al statului".


(397 afișări)

 

Link-uri înrudite

· AMOS News
· Alte știri din sursa
AMOS News

· Alte știri de la Vali POPOVICI


Azi: Cea mai citită știre din sursa AMOS News:

Senatorul Ioan Talpeș știe toți securiștii din politica românească | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 1.0813319683075 seconds.