Sâmbătă, 04 Martie 2006 - 07:34 AM Aleg.RO: Alegeri în 3 comune buzoiene pe 2 aprilie

Publicat de: Cristina DINULESCU

AMOS News Au votat anul trecut. Vor vota și luna viitoare. Este cazul locuitorilor din trei comune buzoiene, chemați la urne luna viitoare.

Oamenii sunt convocați să-și exprime opțiunile în materie de primari, viceprimar și consilieri locali. Alegeri parțiale vor avea loc pe data de 2 aprilie în comunele Brăiești, Calvini și Cozieni.

Localnicii din Brăiești au rămas fără primar, după ce acesta a ajuns în arestul Poliției. Constantin Dragoe a fost încarcerat, luna trecută, pentru o serie de infracțiuni economice, care l-au transformat din primar în simplu deținut.

La Cozieni, primarul Ion Constantin și-a dat demisia, anul trecut, după ce comuna a fost lovită de mai multe valuri de inundații și alunecări de teren. Alesul comunității din Cozieni a invocat la momentul respectiv motive medicale.

Dacă la Brăiești și Cozieni, oamenii își vor alege un nou primar, la Calvini localnicii vor vota pentru un nou consiliu local. Ulterior, consilierii proaspăt aleși vor desemna viceprimarului comunei.

Primul pas în organizarea alegerilor din 2 aprilie va fi făcut la începutul săptămînii viitoare. Luni, la sediul Tribunalului Buzău, va avea loc tragerea la sorți pentru desemnarea conducerilor Birourilor Electorale de Circumscripție județeană și comunale.

Costul la care se ridică alegerile ce vor avea loc în comunele Brăiești, Calvini și Cozieni este, încă, o necunoscută. Prefectura județului nu a primit, pînă la acest moment, sumele ce vor fi alocate acestui eveniment. Nu se cunoaște suma care va fi cheltuită cu organizarea alegerilor parțiale din județul Buzău, official, nu se cunosc nici candidații. Nici PSD și nici Alianța D.A. nu a stabilit pînă acum persoanele pe mîna cărora vor merge la alegerile din 2 aprilie.


(402 afișări)

 

Link-uri înrudite

· AMOS News
· Alte știri din sursa
AMOS News

· Alte știri de la Cristina DINULESCU


Azi: Cea mai citită știre din sursa AMOS News:

Alegeri în 3 comune buzoiene pe 2 aprilie | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.80175685882568 seconds.