Sâmbătă, 04 Martie 2006 - 07:33 AM Aleg.RO: UDMR Arad acuză nerespectarea protocolului coaliției

Publicat de: Florin TOMUȚA

AMOS News udmrPreședintele UDMR Arad, deputatul Kiraly Andras, a declarat, vineri, că a primit semnale din teritoriu că protocolul încheiat între partidele care formează coaliția guvernamentală nu funcționează în unele consilii locale.

Potrivit celor susținute de Andras, în zilele următoare, va solicita o întrunire de urgență a Consiliului de Conducere județean al Alianței „DA“ în care să fie discutată această problemă.

„Am așteptat finalizarea lucrărilor Conferinței Județene de alegeri din cadrul PNL Arad pentru a ne putea întâlni în cadrul coaliției. Nu vreau să comentez ce se întâmplă acum în organizația liberalilor, însă consider că trebuie să depășim acest moment pentru că este foarte important să ne întâlnim în cadrul coaliției. Am semnale clare în în multe localități din județ protocolul semnat la nivel județean nu funcționează, că se întârzie punerea în practică a multor proiecte pentru că nu este asigurată majoritatea în consiliile locale. Este foarte important ca aleșii noștri să reușească să-și ducă la bun sfârșit promisiunile electorale pentru că toți suntem conștienți că la viitoarele alegeri vor fi judecați după fapte și nu după vorbe“, a precizat Kiraly Andras.

Acesta a mai adăugat că nu condiționează votul consilierilor locali ai UDMR de susținere a anumitor partide, însă le cere să formeze majoritate pentru votarea proiectelor.

„Știu că, la țară, politica se face între vecini și prieteni. Adică vecinul meu este și prietenul meu indiferent de partidul din care face parte. Pe mine nu mă interesează dacă membrii noștri votează alături de PSD, PRM sau alte partide, important este să fie asigurată majoritatea și proiectul să primescă girul pentru a putea fi pus în practică“, a mai adăugat deputatul.

Acesta a dat ca exemplu situațiile din localitățile Iratoș, Olari și Chișineu-Criș, unde mai multe proiecte nu au fost aprobate de consiliile locale, pentru că nu este asigurată majoritatea voturilor, însă a preferat să nu le discute până după întrunirea consiliului județean de coordonare al Alianței.


(339 afișări)

 

Link-uri înrudite

· AMOS News
· Alte știri din sursa
AMOS News

· Alte știri de la Florin TOMUȚA


Azi: Cea mai citită știre din sursa AMOS News:

UDMR Arad acuză nerespectarea protocolului coaliției | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.85501503944397 seconds.