Miercuri, 01 Martie 2006 - 07:44 AM Aleg.RO: Presedintele Basescu contesta din nou pensiile alesilor

Publicat de: ---

evenimentulzilei Presedintele Traian Basescu a contestat ieri, la Curtea Constitutionala, Legea privind statutul senatorilor si deputatilor .

Seful statului considera ca statutul confera alesilor unele drepturi care, prin natura lor excesiva, se constituie in privilegii.

Potrivit unui comunicat al presedintiei, motivul sesizarii este acela ca „actul normativ, trimis spre promulgare, stabileste atat pentru parlamentarii in functie, cat si pentru fostii parlamentari unele drepturi care instituie discriminari intre diferitele categorii de cetateni romani”.

Potrivit sesizarii, indemnizatia tranzitorie pe o perioada de trei luni este „nejustificata”.

In opinia presedintelui, aceasta prevedere  incalca dispozitia constitutionala referitoare la caracterul social al statului, prevazuta in Constitutie. Si articolul privind pensiile parlamentarilor incalca Constitutia, in opinia presedintelui Basescu.

„Aceste prevederi creeaza discriminari intre categoria pensionarilor parlamentari si categoria celorlalti pensionari, inclusiv in ceea ce priveste indexarile”, considera seful statului.

Legea a mai fost odata intoarsa din drum

Legea privind statutul parlamentarilor a iscat un adevarat scandal pe scena politica romaneasca, dupa ce parlamentarii si-au votat o serie de privilegii.

Toti liderii politici au protestat fata de acest gest, iar presedintele Traian Basescu a retrimis proiectul spre analiza parlamentului.

Numai ca, in ciuda avertismentelor sefilor de partide, la o noua dezbatere in plen, parlamentarii au votat din nou pentru statutul care le stabileste o serie de privilegii, cele mai multe de natura financiara.

 

 


(429 afișări)

 

Link-uri înrudite

· Alte știri din sursa
Evenimentul Zilei

· Alte știri de la ---


Azi: Cea mai citită știre din sursa Evenimentul Zilei:

Presedintele Basescu contesta din nou pensiile alesilor | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 1.4544839859009 seconds.