Miercuri, 01 Martie 2006 - 07:42 AM Aleg.RO: Legile sigurantei nationale au ajuns la Senat

Publicat de: Realitatea Romaneasc

real_romaneasca     Consilierul prezidential pe probleme de aparare si securitate nationala, generalul Sergiu Medar, a participat ieri la sedinta comisiei de resort din Senat . Presedintele acestei comisii, social-democratul George Maior, a precizat ca i-a lansat invitatia lui Medar de a veni si a face o informare asupra materialelor clasificate primite de Camera superioara referitoare la strategia de siguranta nationala.
Potrivit lui Maior, in cadrul comisiei de aparare s-a stabilit clar ca cele sase documente venite de la Cotroceni nu pot avea decat statutul de materiale si nu de proiecte legislative, intrucat, constitutional, CSAT nu are are capacitate legislativa. Maior a explicat ca fiecare formatiune politica poate aduce, prin reprezentantii sai in comisie, amendamente materialelor primite de la CSAT. Astfel ca, pachetul final ar putea fi promovat ca initiativa legislativa de unele partide politice sau, asa cum a sugerat udemeristul Karoly Szabo, ar putea fi sprijinit de Guvern.
In privinta structurii CSAT, Maior a precizat ca PSD doreste o structura mai redusa numeric, in cadrul institutiei prezidentiale, dar si cu o puternica componenta guvernamentala, dupa modelul polonez. (Narcisa Petre)


(431 afișări)

 

Link-uri înrudite

· Alte știri din sursa
Realitatea Românească

· Alte știri de la Realitatea Romaneasc


Azi: Cea mai citită știre din sursa Realitatea Românească:

Legile sigurantei nationale au ajuns la Senat | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.82721590995789 seconds.